Găurile lăsate de Viorel Roman la Siretul Paşcani, greu de acoperit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Găurile lăsate de Viorel Roman la Siretul Paşcani, greu de acoperit

Fabrica de textile din Paşcani şi-a îmbunătăţit indicatorii financiari în urma vânzării sediului administrativ al unităţii.

GALERIE
ROMAN_VIOREL-PATRON_MOTEL
  • ROMAN_VIOREL-PATRON_MOTEL
- +
Fabrica de textile Siretul Paşcani, aflată indirect în proprietatea omului de afaceri Viorel Roman şi aflată în insolvenţă din 2010, dă semne de revenire financiară după primele şase luni ale anului. Potrivit unui raport semestrial transmis Bursei, compania a încheiat semestrul I cu un profit net de peste 13.000 lei, în condiţiile în care după primele şase luni ale anului trecut au fost înregistrate pierderi de peste 1,5 milioane lei.

Creşteri semnificative au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte afacerile derulate de companie în primul semestru, de la puţin peste patru milioane lei anul trecut, la peste 5,2 milioane la sfârşitul lunii iunie. Totodată, veniturile totale ale fabricii păşcănene au crescut de la 4,6 milioane lei anul trecut la peste 7,3 milioane lei în acest an. „Cifra de afaceri a crescut în semestrul I 2013 cu 27,8 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din producţia de imobilizări de 435.570 lei reprezintă punerea în funcţiune în aprilie a investiţiei realizată în regie proprie: instalaţie alimentare geogrile. Veniturile din activele imobilizate deţinute în vederea vânzării de 810.283 reprezintă vânzarea în luna ianuarie a activului clădire corp administrativ şi a terenului aferent”, potrivit raportului publicat pe site-ul firmei. De aceeaşi creştere au avut parte, însă, şi cheltuielile totale de exploatare, al căror cuantum a crescut de la 5,8 milioane lei anul trecut la 7,2 milioane lei. Materia primă şi consumabilele au costat peste 1,9 milioane lei, în creştere cu 700.000 lei faţă de S1 2012, pentru şefii firmei au fost cheltuiţi peste 38.000 lei, în timp ce expertul auditor a costat 1860 lei lunar, administratorul judiciar peste 100.000 lei pentru şase luni, iar administratorul special peste 7.000 lei lunar.

 
Surprize, surprize
 
În ceea ce priveşte creanţele pe care fabrica le are de recuperat, acestea însumau la finele lunii iunie peste 11,8 milioane lei. “Pentru recuperarea creanţelor aferente clienţilor incerţi şi în litigiu, S.C. Siretul Paşcani S.A. are deschise 88 de dosare la diferite instanţe judecătoreşti, dosare aflate în diferite faze procesuale, dosare în care Siretul Paşcani S.A. are calitatea de reclamantă respectiv creditoare. În 29 dosare sunt debitorii împotriva cărora a fost declanşată procedura insolvenţei (falimentului) sau care au fost dizolvaţi la cererea Oficiului Registrului Comerţului, în valoare totală de aproximativ 9.8 milioane lei”, potrivit raportului întocmit de conducerea companiei. Totuşi, cel mai interesant aspect este că cele mai mare sume pe care fabrica le are de recuperat trebuie să provină de la firme a căror activitate este strâns legată de omul de afaceri Viorel Roman. Cea mai mare sumă de bani trebuie să ajungă în conturile fabricii de la S.C. Centrul de Afaceri Iinternaţional Iaşi (n.r.-controlată de Viorel Roman), respectiv peste 9,1 milioane lei, urmată de Siretul Nord-Est cu circa 230.000 lei şi Scala Real Estate (n.r.-face parte din sfera de influenţă a lui Viorel Roman). cu 272.000 lei, care deţine şi circa 33% din acţiunile Siretul Paşcani. Sume mari mai sunt de recuperat şi de la doi clienţi externi, Fashion SUA cu 546.000 lei şi Quelle din Franţa, cu peste 290.000 lei. În ceea ce îi priveşte pe clienţii interni, Siretul Paşcani are de recuperat câte 194.000 lei de la firmele Te-rox prod din Paşcani, companie deţinută de femeia de afaceri Doina Cepalis, şi Vasy&Kasy Paşcani, plus circa 95.000 de la Selgros Cash&Carry, în dezvoltarea acestui centru fiind implicat şi Viorel Roman. La sfârşitul lunii iunie, Siretul Paşcani avea o ajustare constituită pentru deprecierea creanţelor în valoare de circa 1,5 milioane lei.
 
Măsuri speciale
 

Totodată, în urmă cu două zile şi-a publicat raportul semestrial de activitate şi firma Habitat Proiect din Copou, care închiriază spaţii pentru birouri, director general fiind Iulia Pleşu. În primele şase luni compania a înregistrat un profit net de puţin peste 100.000 lei, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit raportului, se evidenţiază o „tendinţă de scădere a indicatorilor economico – financiari, de diminuare atât a veniturilor, cât şi a rezultatelor, necesitând luarea de măsuri pentru perioada următoare în vederea menţinerii echilibrului financiar”. În primele şase luni, compania a  instalat camere de supaveghere şi a început lucrări de anvelopare a clădirii din surse proprii de finanţare constituite din amortizarea activelor imobilizate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.