anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Gaz în două sate din judeţ cu bani promişi de la guvern. Judeţul Iaşi a rămas la coadă în privinţa finanţărilor promise

GALERIE
gaz, bani, guvern
 • gaz, bani, guvern
- +

Încă două sate din apropierea municipiului Iaşi vor fi racordate la reţeaua de gaz. De fapt, este vorba de o extindere a reţelei din localitatea Ţuţora în satele vecine Chipereşti şi Oprişeni. În primul dintre ele, reţeaua de gaze naturale va avea aproape 4,3 km lungime, iar în celălalt, peste 9,5 km. Durata de proiectare a lucrărilor este de două luni. Durata de execuţie şi asistenţa tehnică din partea proiectantului va fi de 14 luni, iar perioada de garanţie, minim 36 de luni.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 4,6 milioane de lei. Ofertele pot fi înscrise până pe 24 august. Procedura de atribuire/ achiziţia este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, se arată în documentaţia afişată pe platforma electronică de achiziţii publice. Aceasta înseamnă că încheierea contractului de lucrări este condiţionată de încheierea unui alt contract, cel de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Judeţul Iaşi a rămas la coadă în privinţa finanţărilor promise prin acest program. Până acum, Ministerul Dezvoltării a alocat tranşele pentru 29 de judeţe, însă Iaşul nu se numără printre acestea. Ca să nu piardă timpul, mai multe administraţii locale au iniţiat licitaţii sub rezerva primirii banilor de la Bucureşti. Primăria Ţuţora şi-a luat la rândul ei o marjă de siguranţă: „În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanţare nu se va semna, Autoritatea Contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.