Gelozia îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Gelozia îi afectează diferit pe bărbaţi şi pe femei

GALERIE
gelozie
  • gelozie
- +

Cercetătorii de la Universitatea Chapman din Orange, California, au realizat un amplu studiu, pentru a vedea dacă femeile şi bărbaţii sunt afectaţi diferit de gelozie. Rezultatele sunt impresionante.

 

La cercetare au luat parte 63.894 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârsta între 18 şi 65 de ani.Voluntarii au dat informaţii despre viaţa lor personală, apoi au fost rugaţi să spună dacă ar suferi mai mult în cazul în care partenerul de viaţă i-ar înşela făcând sex cu altcineva, sau dacă ar fi mai deranjaţi de implicarea afectivă a partenerului în ală relaţie.

Dintre femeile heterosexuale, 65% au spus că ar suferi dacă partenerul s-ar îndrăgosti de altă femeie, în timp ce bărbaţii heterosexuali ar fi mai deranjaţi de latura sexuală a infidelităţii (54%). Explicaţia pentru această reacţie diferită stă în evoluţia speciei noastre şi în felul în care fiecare sex a fost programat genetic, pentru a supravieţui.

Astfel, pentru bărbat infidelitatea sexuală poate însemna ca va creşte un copil care nu este al lui, în timp ce pentru o femeie implicarea emoţională a partenerului în altă relaţie poate însemna părăsirea familiei, adică pierderea siguranţei materiale, esenţială pentru creşterea copiilor.

Cel puţin asta se întâmpla în trecut, când nu existau teste de paternitate, iar femeile nu puteau să se întreţină singure, depinzând de ajutorul bărbatului, care le apăra şi le aducea mâncare.

Bărbatul este programat genetic să dorească răspândirea genelor cât mai mult posibil, prin diferite împerecheri, în timp ce femeia este înclinată spre stabilitate, spre siguranţă, ca să se poată ocupa de copii. Iată de ce fiecare sex pune mai mare preţ pe altceva într-o relaţie.

Desigur, şi educaţia are un rol important, pentru că femeile sunt învăţate să pună preţ pe dragoste şi pe familie, în timp ce bărbaţii consideră şi acum că relaţiile numeroase sunt la mare preţ şi se pot mândri cu asta, precizează cercetătorii.

Rezultatul studiului a fost publicat în Archives of Sexual Behavior.

descopera.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.