anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Gemini CAD Systems Iaşi, controlată de compania franceză Lectra, pierderi de 1,1 milioane lei anul trecut

GALERIE
Gemini_CAD_Systems
 • Gemini_CAD_Systems
- +

Firma a fost fondată de Traian Luca. Acesta mai deţine acum doar 36% din societate. Este primul an când firma a înregistrat rezultate negative. 

Compania Gemini CAD Systems, fondată la Iași de Traian Luca, a încheiat anul trecut cu o pierdere de 1,1 milioane de lei, fiind primul an în care firma înregistrează un rezultat negativ din anul 2004, de când a fost înființată, și până în prezent. Omul de afaceri mai deține 36% din acțiunile firmei, procentul majoritar de 60% fiind cumpărat în a doua jumătate a anului trecut de către compania franceză de tehnologie Lectra, într-o tranzacție care s-a ridicat la 7,6 milioane de euro. Un alt asociat este Dragoș Iulian Cogean, cu 4% din acțiuni.

Cu sediul în Iași, Gemini CAD Systems furnizează soluții de software pentru industria de modă în peste 60 de țări, raportând la Ministerul Finanțelor (MF) o cifră de afaceri de aproape 11,1 milioane de lei în anul 2021, mai mică cu circa 60% față de anul 2020, când a avut afaceri de 27,9 milioane de lei. De altfel, se remarcă o scădere a cifrei de afaceri și comparativ cu perioada 2015-2019, când afacerile s-au situat între 14,4 - 27,2 milioane de lei, după cum reiese din analiza datelor financiare făcută de „Ziarul de Iaşi”.

Totodată, spre deosebire de alți ani, Gemini a încheiat anul fiscal 2021 și cu angajați mai puțini, numărul mediu de salariați ajungând la 63 anul precedent, de la 100 de oameni în 2020 și 2019, în timp ce în 2018 firma raporta un număr mediu de 107 salariați. Pe piață din 1973, Lectra este un jucător global care activează în industria modei, a automobilelor şi pe piaţa mobilei prin oferirea de soluţii inteligente pentru design şi producţie.

Traian Luca este cofondatorul companiei Gemini CAD Systems

Pe 6 septembrie 2021, compania anunța semnarea unui acord de achiziție a întregului capital și drepturi de vot ale companiei locale Gemini, care urmează să se realizeze în două etape, în septembrie 2024 și septembrie 2026. „Contravaloarea totală pentru achiziția a 100% din capitalul Gemini va depinde de creșterea veniturilor Gemini și ar trebui să fie cuprinsă între 13 și 20 de milioane de euro”, conform comunicatului de presă Lectra. Săptămâna trecută, Lectra a anunțat venituri de 388 milioane de euro pe anul 2021, fiind listată la Euronext. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.