Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

General Motors revine după un an la publicitatea pe Facebook

GALERIE
gm
  • gm
- +

General Motors (GM) revine la publicitatea pe Facebook, în cadrul unei strategii de marketing pe aplicaţii mobile, la un an după ce anunţase că renunţă la promovarea pe cel mai mare serviciu de socializare online, provocând temeri că şi alte companii vor proceda la fel, transmite Bloomberg.
 
Anunţurile publicitare ale GM pe aplicaţiile mobile şi site-ul Facebook vor promova automobilul subcompact Chevrolet Sonic, a anunţat grupul american.
 
Facebook a introdus noi instrumente şi servicii pentru atragerea utilizatorilor şi implicit a furnizorilor de publi-citate.
 
Decizia GM din luna mai a anului trecut de a renunţa la publicitatea pe Facebook a provocat temeri investitorilor că şi alte companii mari vor proceda la fel. Revenirea General Motors scoate în evidenţă eforturile directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, de a atrage companiile să se promoveze pe serviciile mobile.
 
„Am discutat permanent cu GM în ultimele 12 luni şi suntem încântaţi că a revenit la promovarea pe Facebook“, a declarat Adam Isserlis, purtător de cuvânt al Facebook.
 
Compania a lansat serviciul de publicitate mobilă în martie 2012, pentru a profita de numărul tot mai mare al utilizatorilor care îi accesează aplicaţiile prin dispozitive wireless.
 
Peste 60% din cei 1,1 miliarde de membri folosesc serviciul Facebook prin internmediul smartphone-urilor şi tabletelor.
 
La sfârşitul trimestrului al patrulea al anului trecut, 23% din veniturile din publicitate ale Facebook erau obţinute prin aplicaţii mobile, faţă de 14% în trimestrul al treilea.
 
Totuşi, Facebook este în urma Google, care ar putea atrage 57% din piaţa americană a publicităţii mobile, până în 2015, potrivit EMarketer.
 
Decizia GM „arată un lucru: Nimeni nu poate ignora Facebook“, a spus Thilo Koslowski, analist la compania de analiză a pieţei Gartner.
 
În 2011, GM a cheltuit 10 milioane de dolari pentru publicitatea pe Facebook, a declarat anul trecut o sursă apropiată situaţiei.
 
Ford Focus a fost cel mai bine vâândut autoturism la nivel mondial în 2012
 
Potrivit datelor companiei de analiză a pieţei R.L. Polk&Co, Ford Focus a fost anul trecut cel mai bine vândut autoturism la nivel mondial, urmat de modelul Toyota Corolla. Conform companiei citate, anul trecut au fost înmatriculate 1,02 milioane de maşini Ford Focus, faţă de 872.77 Corolla.
 
Revenind la topul prezentat de R.L. Polk&Co, pe locul al treilea s-au plasat vehiculele pickup serie F ale Ford, modelul subcompact Fiesta pe poziţia a şasea, iar Chevrolet Cruze al General Motors pe locul opt, înaintea autoturismului Civic al Honda.
 
Focus, Fiesta şi Cruze se numără printre modelele producătorilor americani care au succes înaintea celor fabricate de Toyota şi Honda, care dominau de obicei piaţa. Interesul pentru modelele Ford a fost relansat de directorul general al grupului, Alan Mulally, care a înnoit gama cu mai multe vehicule eficiente în privinţa consumului de carburant, pentru a susţine poziţia puternică deţinută pe segmentele vehiculelor pickup mari şi a celor sport utilitare. Mulally a promovat totodată un plan global de dezvoltare numit One Ford.
„De când ni s-a alăturat Alan, am dat o atenţie extraordinară echilibrării portofoliului de produse. A trebuit să reprezentăm mai bine ceea ce căuta piaţa, şi anume maşinile mai mici“, a declarat Erich Merkle, analist de vânzări în SUA al Ford.
 
Toyota contestă rezultatul
 
Pe de altă parte, Toyota a anunţat că a comercializat anul trecut 1,16 milioane de vehicule Corolla, cu 33% mai multe decât în estimările R.L. Polk & Co. Diferenţa ar putea fi dată de faptul că Toyota include şi modele cu nume precum Corolla Axio şi Corolla Altis.
 
Toyota Camry a rămas însă cea mai bine vândută maşină din SUA, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 11 ani, iar Toyota a recâştigat de la GM titlul de cel mai mare producător auto la nivel mondial în funcţie de vânzări.
 
Ford nu a mai reuşit probabil să îşi adjudece titlul de cel mai bine vândut model de pe vremea automobilului Model T şi a succesorului acestuia, Model A, a declarat John Wolkonowicz, analist auto independent din Boston.
 
Volkswagen a deţinut acest titlu în anii '50 cu mo-delul Beetle (Broscuţă), iar în anii mai recenţi recenţi lideri au fost modelul Golf al producătorului german, precum şi Toyota Corolla.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri