anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

GENERALUL PACEPA: MĂRTURII EXPLOZIVE despre IMPLICAREA KGB în asasinarea lui KENNEDY

GALERIE
generalul Pacepa 1
 • generalul Pacepa 1
- +

Într-un articol publicat pe site-ul conservator WND.com, generalul Ion Mihai Pacepa susţine că la baza mitului potrivit căruia CIA-ul l-ar fi ucis pe preşedintele J.F. Kennedy se află propaganda KGB-ului, încercând să demonteze cu probe această teorie la 50 de ani de la moartea fostului lider de la Casa Albă, asasinat pe 22 noiembrie 1963 în Dallas.

"Aceasta este cea mai mare minciună, o calomnie infamă diseminată şi perpetuată de comunitatea de informaţii a Kremlinului, dintr-a cărei conducere am făcut şi eu parte. În 1978, când m-am rupt de această comunitate, am lăsat în biroul meu o bucată de hârtie pe care generalul, Aleksandr Saharovski, şeful serviciului secret sovietic şi cel care a inventat această minciună, a scris câteva cuvinte: o picătură face o gaură în piatră nu prin forţă ci prin curegere continuă. Pe o altă bucată de hârtie stătea scris mesajul lui Mao Tse-dong: o minciună repetată de o sută de ori devine adevăr, potrivit EVZ.ro

KGB-ul a fost cel care a inventat minciuna potrivit căreia americanii şi-au ucis propriul preşedinte şi timp de 50 de ani aceasta a fost în mod constant repetată, în mii de cărţi, reviste, ziare şi filme astfel încât să devină în final adevăr, mai susţine fostul general.

El subliniază că la baza acestei teorii stau mai multe documente secrete sustrase din URSS de serviciul britanic de informaţiie externe MI-6. O parte din aceste documente conţin texte scrise de mână de Lee Harvey Oswald, cel căruia îi este atribuit asasinatul din Dallas, ceea ce dovedeşte că KGB-ul s-a aflat în spatele acestei crime. Pacepa a pus cap la cap majoritatea acestor documente şi le-a publicat în PJMedia fără ca nimeni să se arate interesat de aceste noi dovezi, arată generalul în articolul citat.

El susţine că mulţi anchetatori au neglijat probe concludente privind implicarea KGB-ului în asasinarea lui JFK pentru că nu au fost în stare să decodeze aceste probe, la fel cum FBI a susţinut mereu că numai un vorbitor nativ de arabă poate descifra mesajele al-Qaidăi. "În cealaltă viaţă, am condus echivalentul român al NSA şi sunt familiarizat cu codurile şi sistemele de criptare ale KGB-ului. Oswald a folosit atât coduri cât şi cifruri. Iată mai jos un astfel de exemplu" subliniază Pacepa.


Pe 10 aprilie 1963, la scurt timp înainte de tentativa de asasinat care l-a vizat pe generalul Edwin Walker şi înainte de asasinatul din Dallas, Oswald i-a lăsat soţiei sale marina, o rusoaică, un mesaj scris de mână. Acest mesaj foarte important conţine coduri specifice KGB-ului: prieteni (cod pentru ofiţer de sprijin) şi Crucea Roşie (pentru ajutor financiar). În acel mesaj el îi spune soţiei sale ce să facă în cazul în care este arestat: să contacteze ambasada sovietică, că acolo au "prieteni" şi că acolo va fi ajutată de "Crucea Roşie". El şi-a mai instruit soţia să informeze ambasada sovietică despre ce i s-a întâmplat. Marina nu a dezvăluit niciodată acest mesaj autorităţilor americane iar el a ieşit la iveală abia după ce a fost divulgat de prieten de-al său la care a stat o vreme. KGB-ul îi crease anterior Marinăi o biografie falsă, pentru care generalul pacepa susţine că are, de asemenea, dovezi. Marina era doar una din vasta reţea de "soţii" creată de KGB şi despre care generalul Pacepa a publicat un articol în publicaţia franceză L’Express în anii ’80, potrivit EVZ.ro .

Oswald a prezentat-o pe Marina ca pe o rusoaică născută la Leningrad. Membri din diaspora rusdă au confirmat că ea vorbea cu accent originar din cel de-al doilea oraş ca mărime din Rusia. Pe certificatul său de naştere este însă trecut oraşul Molotovsk, un oraş dintr-o zonă izolată a Rusiei unde era puţin probabil ca serviciile occidentale de securitate să verifice.

Marina a susţinut, de asemenea, că tatăl său murise înainte de naşterea sa şi că a luat numele tatălui adoptiv, Aleksandr Medvedev. Patronimul său era însă Nikolaievna şi nu Aleksandrovna, aşa cum trebuia în acest caz.

Marina s-a aflat tot timpul sub patronajul profesional al "unchiului" Ilia, un colonel NKVD. Astfel de "unchi" erau folosiţi de KGB pentru a recruta americani, în special puşcaşi marini care păzeau ambasada americană din Moscova. Un astfel de "unchi", Saşa, l-a recrutat pe sergentul Clayton Lonetree, condamnat ulterior pentru spionaj.

Generalul Pacepa aduce, de asemenea, în discuţie jurnalul lui Oswald, plin şi el de numeroase greşeli care sugerează faptul că textul a fost scris în pripă de KGB înainte ca Oswald să fie trimis înapoi în America. De exemplu, în ianuarie 1960 el scrie câteva sume în ruble denominate, dar denominarea s-a produs abia în 1961. În acelaşi timp, în octombrie 1959, el îl identifică în jurnalul său pe John McVickar drept consulul american la Moscova, când diplomatul american a fost instalat în post abia în 1961. Tot în jurnalul său, Oswald foloseşte cuvinte din engleza britanică pe care un american lipsit de educaţie nu le foloseşte – "very merry" (foarte fericită), "Hungarian chap" (individ/amic ungur). Pentru aceste englezisme există însă o explicaţie, susţine Pacepa: agenţii KGB erau instruiţi în engleza britanică, primii specialişti în engleza americană fiind folosi
I abia în 1964.

KGB s-a folosit apoi de scandalul Watergate pentru a implica CIA în asasinarea lui Kennedy. Astfel, în 1975 pe piaţă a apărut un bileţel adresat de Oswald unui anume "domn Hunt" şi datat 8 noiembrie 1963, cu două săptămâni înainte de asasinarea lui Kennedy. Agentul CIA Howard Hunt a fost o figură centrală în scandalul Watergate.

"Noi, la DIE, ştiam că bileţelul este fals, dar experţii grafologi americani au constatat că mesajul este original. Implicarea numelui Hunt în toată această discuţie era menintă să arate că CIA a avut de-a face cu asasinarea lui Kennedy" susţine Pacepa.

În anii ’90, documente originale ale KGB-ului scoase din Rusia de coonelul Vasili Mitrohin dovedeau că mesajul lui Oswald către "Domnul Hunt" a fost încropit de KGB pentru a lăsa impresia că CIA a fost implicată în asasinarea lui Kennedy. Mesajul a fost verificat de două ori de direcţia tehnică a KGB-ului pentru a-i da o notă de autenticitate şi apoi aprobat pentru uz. În 1975, agenţii KGB la post în Mexic au trimis prin poştă astfel de mesaje fotocopiate către adepţi ai teoriilor conspiraţiei din SUA pentru a propaga informaţia.

Însuşi ziarul New York Times a publicat mesajul lui Oswald către "Mr Hunt", subliniind că textul a fost autentificat de trei experţi grafologi şi de către văduva lui Oswald. Făcătura KGB-lui era astfel validată iar zvonul că CIA fusese implicat în asasinarea lui Kennedy a început să circule.
Text preluat de pe EVZ.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.