anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Advertorial

Generații 2017: parfum de liliac, premii pentru tinerele talente și expoziția a 5 mari artiști

GALERIE
3
 • 3
- +

Pentru a marca a XIII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 5 artiști consacrați ai Iașului - Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași expun lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații” 2017. 

Vernisajul a avut loc vineri, 5 mai, la ora 18:30, în prezenţa a peste 200 de personalități ieșene, iubitori ai artelor frumoase. Prof. dr. Petru Bejan a ținut cuvântul de deschidere a expoziției, remarcând expresivitatea, diversitatea tehnicilor și temelor abordate de cei 5 artiști consacrați, ce reprezintă cu onoare Iașul artelor vizuale: Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan.

Experiența acestora, atât în descoperirea și îndrumarea tinerelor talente, precum și în propria lor formă artistică de exprimare, i-a recomandat și pentru cel de-al doilea rol pe care l-au îndeplinit în cadrul acestui eveniment: juriul care a stabilit câștigătorii Premiilor Bellaria. Deliberarea s-a făcut dintre 57 de lucrări de pictură, grafică și sculptură create de studenți și masteranzi ai Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași. Dintre cele 11 premii acordate tinerilor creatori menționăm locurile I de la secțiunea pictură: Mădălina Iordache pentru lucrarea „Simfonie” și Bianca Boroș pentru „Iubita cavalerului francez“. La secțiunea grafică premiul I a fost adjudecat de Filumen Păstrăvanu (câștigătorul marelui premiu „Bellaria“ în 2016, care, iată, confirmă și în acest an), cu lucrarea „Empatie”.

Cea mai apreciată lucrare a fost „Birth of a Star” (foto) semnată de Magdalena Martiș, recompensată cu marele premiu „Bellaria”.

La finalizarea expoziției, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în saloane, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald.

Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.