anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Geografia, cea mai solicitată materie la „Bac”-ul de la Iaşi în proba la alegere

GALERIE
bacalaureat, examen, geografie
 • bacalaureat, examen, geografie
- +

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii au putut putut alege, în conformitate cu profilul pentru una dintre disciplinele: pentru profilul real, tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică, una dintre materiile fizică, chimie, biologie sau informatică , iar pentru specializările filologie, ştiinţe sociale şi filiera vocaţională, dintre materiile geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie şi psihologie.

 

În judeţul Iaşi, au fost prezenţi 4.845 de candidaţi, din totalul de 4.926 de candidaţi înscrişi pentru această probă (98,36%). Nu au participat la proba susţinută astăzi 81 de candidaţi. La această probă nu a fost eliminat niciun elev. Candidaţii ieşeni au optat ca materie principală, profilul real, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, acolo unde 990 elevi au susţinut astăzi examenul. La această materie, elevii ieşeni spun că au avut un subiect cu o dificultate medie, dar că nu le-a oferit mari probleme. Aceştia mai susţin că de cele mai multe ori ultima probă de bacalaureat este cea mai facil de rezolvat comparativ cu probele scrise obligatorii. Cea de-a doua materie în preferinţele elevilor a fost biologia vegetală şi animală: 441 de absolvenţi au fost prezenţi la această probă. Cei mai puţin elevi au ales economia ca materie de bacalaureat, astfel că în municipiul Iaşi au ales această materie doar 7 elevi.

Cea mai căutată materie la specializările uman a fost geografia, respectiv 1.682 de elevi ieşeni, au susţinut această probă, acolo unde absolvenţii au avut de rezolvat trei subiecte. În ceea ce priveşte cerinţele de la primul subiect, acestea s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, elevii au avut de rezolvat exerciţii referitoare la harta României - unităţi de relief, râuri, ape. Aceştia spun că subiectele au fost uşoare şi că nu au întâmpinat probleme în rezolvarea acestora. A doua cea mai căutată materie a elevilor ieşeni a fost logică argumentare şi comunicare, aproximativ 795 de elevi au susţinut această probă, urmată de psihologie, 49 de elevi şi sociologie, 35 de elevi. Niciun candidat nu a ales filosofia drept cea de-a treia probă scrisă anul acesta.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie, până la ora 12. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau unul dintre reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale, pentru toate materiile, vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.