Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

George Simion, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților”. Reacția scriitorului Igor Bergler după ce liderul AUR a venit la el la Târgul de carte Gaudeamus

GALERIE
simion, Igor Bergler, gaudeamus
  • simion, Igor Bergler, gaudeamus
- +

Igor Bergler și-a prezentat și el varianta privind interacțiunea cu George Simion de la Târgul de Carte Gaudeamus, scriitorul postând pe Facebook un mesaj deosebit de virulent și plin de derapaje la adresa susținătorilor și liderului AUR, pe care îl califică drept „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților și al frustratilor de tot felul, al marginalilor și ratatilor”.

Prima persoană publică ce a semnalat în spațiul public incidentul a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a scris despre el pe Facebook după ce i-a fost relatat de Nicolae Cotruț, ce era lângă Bergler în momentul în care Simion a venit la ei.

Potrivit acestuia, liderul AUR i-ar fi spus „Să vă dea Dumnezeu sănătate! ...și familiei dumneavoastră”, primind replica „Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?”

Ulterior, Simion a prezentat și el o relatare a evenimentelor, afirmând că a salutat şi a fost „salutat de sute de oameni” și și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”.

Bergler a postat apoi propria poveste privind incidentul, relatând „celebra epopee comico-satirică”, pe care o pigmentează cu expresii deosebit de dure la adresa liderului AUR, pe care îl prezintă drept „maimuțoiul epigon al lui Zdrelea-Codreanu”.

Scriitorul afirmă că „s-a trezit la mai puțin de un metru cu un individ în costum, ușor gravid, care s-a repezit către noi cu mâna întinsă. Probabil a interpretat că suntem un fel de admiratori ai săi și că am înmărmurit de uimire când ne-am văzut obiectul adorației în care și oase, nesperat, direct în față noastră. Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeților și al frustratilor de tot felul, al marginalilor și ratatilor care își transformă variile neputințe în ura față de tot ce îi depășește, era flancat de trei gorile (noi am crezut, după golul din privirile lor, după poziția de halterofili in care le atârnau membrele, după frunțile excesiv de înguste și după expresiile faciale lombrosiene, că sunt bodyguarzi”.

„N-am cedat farmecului irezistibil al celor doi ochi minusculi care îi jucau cu satisfacție în cap și l-am întrebat, cu candoare, ce caută în locul ăla, că nu prea are pe cine să agreseze și de ce și-a adus gorilele cu el, că doar n-o să-l atace vreo librareasa, chiar și supraponderală, cu vreo carte bine plasată în țeastă. Pentru că ar fi existat riscul chiar să îi între în cap și ar fi fost o aventură exotică și de nesuporat pentru el o întâlnire cu primul volum fără poze din viață lui zbuciumată de mardeias de stadion și ultras de echipe proaste”, adaugă acesta.

Bergler afirmă și că, după postarea lui Cristian Tudor Popescu, „toate conturile mele de pe toate rețelele în care pot fi găsit, gemeau de mesaje de felicitare și încurajare, pe de o parte, și de înjurături și amenințări, pe de altă.”

El spune că ultima categorie este cea a „susținătorilor lui Simion. Cei mai mulți dintre cei care m-au înjurat, au făcut-o de pe conturi false, cu câteva poze, cu o mână de prieteni, toți absolut agramați, semianalfabeți și, în mod evident, obișnuiți mai mult să țină in mâna un box decât pixul. Al căror singur scop e ca prin teroare și intimidare să te facă să cedezi. Și-au greșit omul! Multe dintre conturi aparțin evident unui grup restrâns de cocalari, mesajele lor fiind aproape trase la indigo. Dar unele dintre ele sînt ale unor persoane autentice. Din seria negationistilor covidului, fani ai agresiunii rusești, conspirationisti prin excelență. În general oameni care știu toate secretele lumii, sunt ași în științe, deși habar n-au cum se rezolva o ecuație de gradul unu. Ființe la care evoluția din primate nu a fost niciodată pe deplin încheiată.”

Sursa: hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri