Germania: Poliţia a înregistrat peste 600 de atacuri asupra migranţilor în prima jumătate a anului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Germania: Poliţia a înregistrat peste 600 de atacuri asupra migranţilor în prima jumătate a anului

GALERIE
germania
  • germania
- +

Poliţia din Germania a înregistrat 609 fapte penale împotriva migranţilor în prima jumătate a anului, majoritatea autorilor atacurilor fiind afiliaţi cu ideologiile de extremă-dreapta, relatează DPA.

Guvernul a precizat joi că cele mai multe atacuri sau insulte împotriva migranţilor au avut loc în landul Brandenburg din estul Germaniei, unde 124 de fapte penale au fost înregistrate în afara centrelor de primire a migranţilor în al doilea trimestru al anului.

Informaţiile au fost făcute publice după ce grupul parlamentar al partidului radical de stânga Die Linke a cerut guvernului aceste date.

În landul Schleswig-Holstein din nordul ţării, care are aproximativ acelaşi număr de locuitori ca Brandenburg, numai şase atacuri motivate politic împotriva migranţilor au fost înregistrate în aceeaşi perioadă.

Numărul migranţilor care încearcă să obţină azil în Brandenburg este mult mai scăzut decât în Schleswig-Holstein.

"Toţi cei din societate şi politică au responsabilitatea să se opună consimţământului tacit sau chiar acceptării tacite a unor astfel de atacuri comise de o minoritate a societăţii noastre", a precizat Ministerul de Interne german.

În a doua jumătate a lui 2018, numărul atacurilor motivate politic asupra migranţilor a fost chiar mai mare, ajungând la 878.

Totuşi, aceste tipuri de infracţiuni sunt raportate deseori retroactiv, pentru că motivaţia politică devină uneori clară după ce investigaţiile avansează. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.