Germania vrea interzicerea motoarelor cu combustie până în 2030
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Germania vrea interzicerea motoarelor cu combustie până în 2030

GALERIE
motoare
  • motoare
- +

În curând, consumatorii vor trebui să opteze pentru autoturisme care să aibă zero emisii. Germania nu este mulţumită de modul şi rata în care stimulentele financiare determină consumatorii să adopte autoturismele care nu poluează.

Consiliul Federal a adoptat o rezoluţie care interzice definitiv producţia autoturismelor cu motoare cu combustie, până în 2030. Din acel moment, consumatorii vor fi nevoiţi să achiziţioneze numai autoturisme cu emisii zero, fie că este vorba de motoare electrice sau cu celule de hidrogen.

Cu toate că rezoluţia nu are putere de lege, Consiliul Federal solicită Comisiei Europene să împlementeze această restricţie pentru toate ţările membre ale Uniunii.

Consiliul Federal mai solicită Comisiei Europene şi revizuirea politicii de impozitare şi a efectului său asupra „stimulării mobilităţii cu zero emisii”. Nu este foarte clar ce presupune acest lucru, dar ar putea fi vorba despre eliminarea scutirilor de la taxe a deţinătorilor de motoare diesel, în ţările membre UE.

Producătorii sunt deja îngrijoraţi de înăsprirea standardelor de emisii, care ar putea duce la dispariţia motoarelor diesel prin creşterea preţului de achiziţie din cauza înăspririi standardelor.

Cu toate acestea, publicaţia Forbes a notat faptul că înmatricularea autoturismelor diesel a scăzut brusc în mai multe ţări din UE, în luna august. Este posibil să fie vorba despre un efect întârziat al scandalului Volkswagen.

Dacă coroborăm această informaţie cu stimulentele oferite pentru achiziţionarea unor vehicule cu zero emisii, dar şi a propunerii de eliminare a motoarele cu combustie, nu mai lasă consumatorului european loc pentru foarte multe opţiuni. Cu siguranţă vom asista la o dezvoltare a industriei de maşini electrice şi cu celule de hidrogen.

Noobz.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.