Germania vrea să atragă angajaţi calificaţi cu promisiunea dublei cetăţenii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Germania vrea să atragă angajaţi calificaţi cu promisiunea dublei cetăţenii

GALERIE
constructii germania
  • constructii germania
- +

Pentru ministrul german al economiei, Philipp Rösler (care este şi liderul formaţiunii liberale FDP, în coaliţie cu creştin-democraţii la guvernare, n.r.), cerinţa crescândă de angajaţi calificaţi se constituie într-o adevărată provocare pentru Germania, unde este nevoie de implementarea unei "culturi a porţilor deschise" pentru străini, după cum a declarat el pentru cotidianul economic Handelsblatt.

Cu puţină vreme înainte de al doilea summit demografic care va avea loc în Germania, Philipp Rösler s-a pronunţat clar în favoarea unei imigraţii sporite, care ar putea fi promovată cu "oferta dublei cetăţenii, pe care ar trebui să o uşurăm". Mai mult, el susţine un model de imigraţie asemănător cu cel canadian, în care imigranţilor din state terţe /din afara UE, n.r./ să li se ofere posibilitatea unei formări profesionale complete.

Premisele pentru articularea acestei culturi a primirii imigranţilor calificaţi, în special în profesiile de care este nevoie în Germania, pot fi susţinute cu uşurarea obţinerii cetăţeniei germane, a mai indicat ministrul. "Pentru aceasta, trebuie să luăm însă mai multe măsuri pentru o imigraţie dirijată în funcţie de cerere /.../ Economia noastră are nevoie de angajaţi calificaţi, pentru a rămâne competitivă şi capabilă de inovaţie. În primul rând, trebuie să ne exploatăm potenţialul intern şi pentru asta trebuie să aducem pe piaţa forţei de muncă mai multe femei calificate şi mai mulţi seniori cu experienţă", a precizat ministrul german al economiei. (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.