Gest unic: o comisie de votare recunoaște public că a inversat scorul votului! „Stimați locuitori, ne cerem scuze”

vineri, 14 iunie 2024, 23:35
2 MIN
 Gest unic: o comisie de votare recunoaște public că a inversat scorul votului! „Stimați locuitori, ne cerem scuze”

În satul Buimăceni, comuna Albești, pe procesul verbal de la alegerile locale a apărut scorul candidaților PNL 184 – PSD 165. De fapt, spune comisia, rezultatul corect a fost invers. HotNews a discutat cu șefa comisiei, cea care a întocmit scrisoarea de scuze, dar și cu șeful BEJ Botoșani, care spune că ”nu am fost informați de așa ceva” și atrage atenția că ”singurul document oficial e procesul verbal”.

Comuna Albești se află la 40 kilometri est de orașul Botoșani. Are aproximativ 6.000 de locuitori și șase sate componente. Printre ele se găsește satul Buimăceni, unde a fost una dintre cele opt secții de votare ale comunei.

De vina a fost căldura excesivă

Procesele verbale din Albești,înregistrate în platforma Autorității Electorale Permanente, arată că în trei sate alegerile au fost câștigate de candidatul Florin Cristian Cîmpanu (PSD), iar în celelalte trei de către contracandidatul său, Petru Brăduțu Brașoveanu (PNL).

La nivelul întregii comune, cele mai multe voturi le-a adunat candidatul PSD Florin Cristian Cîmpanu: 1.460, cu 211 mai mult decât cele ale candidatului liberal.

În satul Buimăceni, pe siteul AEP rezultatul din procesul verbal este Brașoveanu (PNL) 184 – Cîmpanu (PSD) 165. Dar, într-un document în posesia căruia Hotnews a intrat, comisia electorală din Buimăceni se adresează concetățenilor și spune că au notat voturile invers.

Citiți și: Analiza votului la europarlamentare: USR-PLUS ar fi câștigat alegerile în municipiul Iași

”Ne cerem scuze deoarece pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor în procesul verbal privind consemnarea votării pentru primar din data de 9 iunie 2024, prin trecerea inversă a numărului de voturi în dreptul candidaților”.

Ei spun că în procesul verbal au trecut câștigător pe Brașoveanu din partea PNL, cu un număr de 165 de voturi, ”ceea ce nu este corect”.

Cine este câștigătorul?

”Câștigător pe satul Buimăceni fiind Cîmpanu Florin-Cristian din partea PSD cu un nr. de 184 de voturi”, mai spune documentul, semnat de cei 8 membri ai comisiei electorale. Ales primar la Albești, Cristian Cîmpanu este fost manager de proiect în cadrul grupului Elsaco, companie specializată în consultanță din domeniul serviciilor energetice, iar în prezent deține afaceri în domeniul agricol. El este fratele directorului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Botoșani, Bogdan Cîmpanu, potrivit ziarului local Botoșăneanul.

Citiți și: Liberalii au decis să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale

După cîștigarea alegerilor în comuna Albești, Cristian Cîmpeanu a distribuit pe rețelele de socializare o înregistrare video în care este ovaționat de câteva zeci de localnici.

„Veți găsi în primărie OMUL Cristian Cîmpanu, apoi primarul Cristian Cîmpanu, pentru că eu am ales să fiu OM într-o lume în care puteam fi orice altceva!”, a scris acesta pe Facebook, mulțumindu-le celor care i-au acordat votul.

SURSA: hotnews.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii