Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gheorghiţă: Avem deficit de doze. Din 28 ianuarie, se amână vaccinarea cu 10 zile pentru persoanele programate care deservesc activităţi esenţiale

GALERIE
vaccinare, covid
  • vaccinare, covid
- +

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale şi care ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin anti-COVID din 28 ianuarie vor fi reprogramate, urmând să fie imunizate începând cu data de 8 februarie, a anunţat marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel naţional, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Avem un deficit de doze de 117.000. Acest deficit este generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând 93.340 de doze. Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare fără să afectăm doza de rapel – fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani – va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Ele vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie prima zi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor, cee ace înseamnă 176.861 de persoane”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă. El a precizat că va fi asigurată doza de rapel pentru persoanele deja vaccinate. 

El a precizat că va fi asigurată doza de rapel pentru persoanele deja vaccinate.  “Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate până în acest moment şi reprezintă un număr total de 441.149 de persoane care îşi efectuează rapelul din data de 27 ianuarie până în perioada lunii februarie. Perioada dificilă pentru noi este până pe 15 februarie. Este un moment pe care dorim să îl depăşim împreună, să îl depăşim prin solidaritatea şi cred că la acest moment mai mult ca niciodată este nevoie să avem răbdare”, a explicat Gheorghiţă.  El a mai afirmat că programarea va fi decalată automat şi persoanele vor fi anunţate de această modificare.  Valeriu Gheorghiţă a afirmat că Româna a primit, până la data de 26 ianuarie, aproape 785.000 de doze, iar stocul existent este de peste 173.000 de doze. Faţă de numărul persoanelor programate există un deficit de 117.000 de doze. Până acum, 1.300 de doze au fost irosite din mai multe motive.

Continuarea, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri