anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Gheorghiţă, mesaj pentru primarii care nu se implică în campania de vaccinare: Aţi uitat de carantină!

GALERIE
Gheorghita vaccinare
 • Gheorghita vaccinare
- +

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doreşte ca vaccinul să ajungă în toate localităţile, astfel încât să nu existe reproşuri, în toamă. Gheorghiţă afirmă că este posibil să se ajungă la situaţii în care anumiţi primari se vor uita cum sunt carantinate localităţile lor, dacă nu profită acum de echipele mobile care vor merge în fiecare comună.

Gheorghiţă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că trebuie să existe un calendar clar al vaccinării în mediul rural. “Am propus reorganizarea activităţilor în ceea ce priveşte vaccinarea mai ales în rural şi anume să avem un calendar foarte clar şi detaliat al tuturor activităţilor de vaccinare în fiecare localitate în parte pe o parte pentru că estimăm apariţia acestui nou val de îmbolnăviri, pe de altă parte eu nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună faptul că la ei nu a ajuns niciodată un vaccin. Este momentul la care autorităţile locale şi în special primarii vor fi informaţi în mod oficial fără să mai fie obţinut niciun acord de colaborare cu o primărie sau un primar, legat de de organizarea unor activităţi de vaccinare este un serviciu de sănătate publică şi este important ca toţi oameni să aibă acces echitabil la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că oamenii din localităţile respective trebuie informaţi cu câteva zile de sosirea caravenelor mobile, dar şi de beneficiile vaccinării. 

“Ca atare, direcţiile de sănătate publică sub coordonarea Instituţiei Prefectului, care este instituţia care coordonează activitatea de vaccinare la nivelul judeţului, va stabili în urma propunerilor pe care noi le transmitem acest calendar de activităţi pentru că în unele localităţi deja s-a început şi au fost demarate activităţi de vaccinare, tocmai pentru a putea integra mai bine celalalte acţiuni de informare şi comunicare. Cu câteva zile înainte să se deplaseze o echipă mobilă este important să anunţăm populaţia atât de măsurile organizatorice, cât şi de tot ce înseamnă importanţa şi beneficiile vaccinării”, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. 

Gheorghiţă consideră că dacă nu se întâmplă acest lucru în toamnă anumite localităţi ar putea fi carantinate. “Altfel s-ar putea ca în toamnă să avem probleme reale în anumite localităţi în care rata de acoperire vaccinală nu este suficientă, în care imunizarea colectivă a populaţiei este mult sub ceea ce este relavant din punct de vedere epidemiologic şi s-ar putea să se ajungă la situaţii în care anumiţi reprezentanţi locali, primari, să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze, nu s-au desfăşurat aceste activităţi”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X