Ghetuţe, căciulă şi fular pentru „piticii“ din Lungani! Noi donatori în campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Ghetuţe, căciulă şi fular pentru „piticii“ din Lungani! Noi donatori în campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
copii din lungani
  • copii din lungani
- +

 Campania de ajutorare a copiilor din Lungani continuă. Ghetuţele, fularele şi căciuliţele pentru copiii de la Şcoala I-IV din Lungani sunt pe drum, dar mai au încă nevoie de ajutorul ieşenilor pentru a strânge suma necesară pentru a pune sub brad obiectele de îmbrăcăminte pentru aceştia. Poţi să fii şi tu unul dintre Moş Crăciunii care îi ajută pe „piticii“ necăjiţi din Lun­gani. Orice formă de ajutor este binevenită, cele băneşti având prioritate. 

Grădiniţa din Lungani nu are suficiente jucării, iar cele pe care le au sunt vechi şi jerpelite. Haideţi să aducem un strop de lumină şi speranţă, măcar acum, de Crăciun, copiilor din Lun­gani, ajutându-ne să le oferim în primul rând câte o pereche de ghete de piele, un fular şi o căciulă!

„Prin pereţi se vede afară“

De asemenea, cei care doresc să ajute familiile ale căror poveşti au apărut în numerele trecute pot să obţină mai multe date la numărul de telefon al „Ziarului de Iaşi“. Orice formă de ajutor este binevenită, orice sprijin pe care familiile care îl primesc înseamnă pentru aceştia foarte mult. Familia Mihai, de exemplu, nu are o casă. Cei doi părinţi au vândut vaca pentru a cumpăra materiale de construcţii, iar pe terenul pe care vor să construiască o cameră nu au titlu de proprietate. Dincolo de pro­blemele financiare, băiatul cel mic al familiei este bolnav de hemofilie şi, chiar dacă mama ar avea dreptul la o indemnizaţie de însoţitor, primăria nu i-a acceptat cererea.

Familia Serghiciuc locuieşte într-o baracă improvizată, iar prin unul dintre pereţi se vede afară. Nu au lumină electrică, tatăl este bolnav de TBC, iar băieţii de 13 şi 14 ani, împreună cu mama, duc tot greul familiei, lucrează cu ziua prin vecini pentru o sticlă de lapte sau o bucată de pâine. De asemenea, băiatul cel mic al familiei, în vârstă de 4 ani, nu are certificat de naştere. Ieri, încă doi ieşeni şi-au arătat dorinţa de a-i sprijini pe copiii din Lungani, pentru ca aceştia să aibă în această iarnă ghetuţe, fulare şi căciuliţe şi să poată renunţa la lucrurile ponosite pe care le au acum. Cele două persoane, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au donat 1.000, respectiv 500 de lei.

Unde puteţi face donaţiile?

Cei care doresc să ofere ajutor în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35, sau la telefon: 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii, ce pot transmise, la cerere, chiar şi prin fax. Donaţiile pot fi făcute către Şcoala Gimnazială „Ioanid Roama­nescu“ Voineşti, CUI 17161036, în contul BRD RO06BRDE240SV93252732400. 

Lista onorabilă a donatorilor

Camelia Gavrilă - 1.000 lei;

Colegiul „Gh. Mârzescu“ - pachete cu dulciuri, rechizite, jucării;

FEG Iaşi, prin directorul Cristian Stanciu - 1.500 lei;

Maria Watanabe (Japonia) - 400 lei;

Deputat Petru Movilă - 500 lei;

Maricel Popa (şef al CJ) - 2.000 lei;

Vicol Radu - 8 căciuliţe;

Ex-deputat Viorel Blăjuţ - 2.000 lei ^ 3 biciclete;

Anonim (persoană fizică) - 500 de lei;

Anonim (soc. comercială) - 1.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: 

CAMPANIE ZDI: Fii Moş Crăciun pentru ”piticii” din Lungani! Aflați ce copii minunați sunt

Primele donații în campania ZDI Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! 

Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat

Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! Copiii aşteaptă ghetuţe, fulare şi căciuliţe

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.