anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ghetuţe, căciulă şi fular pentru „piticii“ din Lungani! Noi donatori în campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
copii din lungani
  • copii din lungani
- +

 Campania de ajutorare a copiilor din Lungani continuă. Ghetuţele, fularele şi căciuliţele pentru copiii de la Şcoala I-IV din Lungani sunt pe drum, dar mai au încă nevoie de ajutorul ieşenilor pentru a strânge suma necesară pentru a pune sub brad obiectele de îmbrăcăminte pentru aceştia. Poţi să fii şi tu unul dintre Moş Crăciunii care îi ajută pe „piticii“ necăjiţi din Lun­gani. Orice formă de ajutor este binevenită, cele băneşti având prioritate. 

Grădiniţa din Lungani nu are suficiente jucării, iar cele pe care le au sunt vechi şi jerpelite. Haideţi să aducem un strop de lumină şi speranţă, măcar acum, de Crăciun, copiilor din Lun­gani, ajutându-ne să le oferim în primul rând câte o pereche de ghete de piele, un fular şi o căciulă!

„Prin pereţi se vede afară“

De asemenea, cei care doresc să ajute familiile ale căror poveşti au apărut în numerele trecute pot să obţină mai multe date la numărul de telefon al „Ziarului de Iaşi“. Orice formă de ajutor este binevenită, orice sprijin pe care familiile care îl primesc înseamnă pentru aceştia foarte mult. Familia Mihai, de exemplu, nu are o casă. Cei doi părinţi au vândut vaca pentru a cumpăra materiale de construcţii, iar pe terenul pe care vor să construiască o cameră nu au titlu de proprietate. Dincolo de pro­blemele financiare, băiatul cel mic al familiei este bolnav de hemofilie şi, chiar dacă mama ar avea dreptul la o indemnizaţie de însoţitor, primăria nu i-a acceptat cererea.

Familia Serghiciuc locuieşte într-o baracă improvizată, iar prin unul dintre pereţi se vede afară. Nu au lumină electrică, tatăl este bolnav de TBC, iar băieţii de 13 şi 14 ani, împreună cu mama, duc tot greul familiei, lucrează cu ziua prin vecini pentru o sticlă de lapte sau o bucată de pâine. De asemenea, băiatul cel mic al familiei, în vârstă de 4 ani, nu are certificat de naştere. Ieri, încă doi ieşeni şi-au arătat dorinţa de a-i sprijini pe copiii din Lungani, pentru ca aceştia să aibă în această iarnă ghetuţe, fulare şi căciuliţe şi să poată renunţa la lucrurile ponosite pe care le au acum. Cele două persoane, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au donat 1.000, respectiv 500 de lei.

Unde puteţi face donaţiile?

Cei care doresc să ofere ajutor în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35, sau la telefon: 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii, ce pot transmise, la cerere, chiar şi prin fax. Donaţiile pot fi făcute către Şcoala Gimnazială „Ioanid Roama­nescu“ Voineşti, CUI 17161036, în contul BRD RO06BRDE240SV93252732400. 

Lista onorabilă a donatorilor

Camelia Gavrilă - 1.000 lei;

Colegiul „Gh. Mârzescu“ - pachete cu dulciuri, rechizite, jucării;

FEG Iaşi, prin directorul Cristian Stanciu - 1.500 lei;

Maria Watanabe (Japonia) - 400 lei;

Deputat Petru Movilă - 500 lei;

Maricel Popa (şef al CJ) - 2.000 lei;

Vicol Radu - 8 căciuliţe;

Ex-deputat Viorel Blăjuţ - 2.000 lei ^ 3 biciclete;

Anonim (persoană fizică) - 500 de lei;

Anonim (soc. comercială) - 1.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: 

CAMPANIE ZDI: Fii Moş Crăciun pentru ”piticii” din Lungani! Aflați ce copii minunați sunt

Primele donații în campania ZDI Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! 

Campania ZDI Fii „Moş Crăciun“ pentru „piticii“ din Lungani are ecou până în Japonia. Lista celor care au donat

Fii Moş Crăciun pentru „piticii“ din Lungani! Copiii aşteaptă ghetuţe, fulare şi căciuliţe

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.