anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ghici care e partidul lui Chirica?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Stăm de vreo câteva zile strâmb şi gândim drept, tot întrebându-ne oare cum îşi imaginează premarele Chirica de la Iaşi că va cere el favoruri bugetare de la colegii lui liberali din guvern, precum Boc de la Cluj sau Bolojan de la Bihor, când el la Iaşi se comportă ca cel mai sadea pesedist. 

Spuneţi şi voi: oare poate să-l bage cineva în seamă ca om serios, nu panaramă? De-un par egzamplu, el abia ce şi l-a făcut city manager, un soi de viceprimar executiv, taman pe membrul PSD de drept Gabriel Harabagiu, amicul lui de seri amare, personagiu audiar în cel mai răsunător dosar penal al anuilui, cel al imobiliarului Zămosteanu. Şi asta după ce şi l-a pus consilier personal pe un alt pesedist, fost ales local: Vlăduţ Nedelcu.

Întrebăm şi noi: oare şefii liberalilor de la Bucureşti ştiu toate astea? Vorba unei madame dipotat din politichia ieşeană: poţi să-l scoţi pe Chirica din PSD, dar nu poţi să scoţi PSD-ul din Chirica.

Iacătă cum se mai leagă lucrurile astea nespuse!

Of, of, cum se mai leagă lucrurile astea câteodată, de-ai zice că mai bine să te fi înşelat, dar soarta nu şi nu... De-un par egzamplu, stăteam zilele astea cu amicul Archibald Tănase la un ceai cu tutun şi depănam amintiri mai vechi sau mai noi, făcând însă unele legături cu se se întâmplă prin politichia românească.

De-un par egzamplu, ne-am amintit despre ce scria în urmă cu vreo 20 de ani junele reporter Claudiu Târziu, acum lider AUR, atunci lucrător la gazeta condusă acum de Dan Andronic, cel condamnat zilele trecute în dosarul de 150 milioane de euro al lui Prins Pol, soţul prinţesei Lia. Acesta îi dedica o pagină întreagă de ziar omului de afaceri isrealien Beni Steinmetz, sub titlul „Spion pe cinci continente”, spion care, iată, zilele acestea a primit 5 ani cu executare în acelaşi dosar. Articol din care deduceam atunci că cei mai buni prieteni ai lui erau tot prin KGB.

În fine, peste ani, iacătă-l pe Târziu lider de partid, Steinmetz şi colegul lui evreu Tal Silberstein fiind sfătuitori de-ai altui personagiu cu fire lungi spre Moscova: Tăriceanu. Acuma, deh, îi vedem scoşi din schemă pe toţi: care cu votul, care cu dosarul, iar alţii vedem că intră în ring prin spate. Hm, oare chiar că au venit americanii? Sau ruşii sunt daţi afară pe uşă, dar ei intră 'napoi pe geam?

Rândul lui Şoşoacă

Voiam, de fapt, să ajungem la senatoarea noastră de la Iaşi, madam Şoşoacă, şi la legăturile ei cu un alt personagiu dubios, acuzat că propovăduieşte în România filiera pan-ortodoxă cu sediul în Răsărit. Dar, în fine, haideţi s-o lăsăm pe madamă pe tura viitoare. Nu de alta, dar, doamnă fiind, să fie prima aici la vorbitor, nu ultima...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.