Ghici cine merită mai mult porecla de „micul Fuhrer“?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Ghici cine merită mai mult porecla de „micul Fuhrer“?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Astăzi, pentru că este uichend şi nu vrem să vă mai stresăm cu chestiuni exclusiv politice sau cu lovituri de-ale şmenarilor din mediul partido-biznisăresc local, ne-am gândim să vă oferim ceva mult mai lejer, de vară,: o fotografie tare haioasă, din ultima campanie electorală, peste care am dat întâmplător ieri căutând cu totul altceva în arhiva ziarului. 

Stând acuma şi admirând alura acestor importanţi oameni de stat, unul primare neamţ ajuns prezident, celălalt rector şi senator ajuns deputat, şi ştiind ce poreclă avea ieşeanul nostru când conducea cea mai veche vniversitate din ţară, din cauza severităţii sale cu angajaţii, ne întrebăm, totuşi, având în vedere şi nuanţa peiorativă: cui i s-ar potrivit mai bine acum porecle cu pricina - micul Fuhrer?

Dar, în fine, ca să nu se supere nici ăla mai micu’, nici ălălaltul mai măşcăţelu’, am zis să rămână ieşeanul nostru cu porecla lui veche, aia de „micul Fuhrer“, iar prezidentului să i-o dăm pe ‘ceastalaltă nouă: „micuţul Fuhrer“. Asta, aşa, să nu zică că nu suntem băieţi gigea cu amândoi.

O bilă albă pentru Mihăiţă

Şi dacă tot suntem la capitolul „Spaţii verzi“, aşa cum aţi putut vedea în spatele protagoniştilor anteriori, din poză, haideţi să-i dăm pe astăzi şi o bilă albă premarelui, pe care l-am tot criticat săptămâna asta, bilă acordată pentru modul în care a amenajat spaţiul verde de pe strada Palat, pe mâna dreaptă cum cobori, loc plin de boschetăraie şi pierde-vară până mai ieri, ruşinea oraşului (ba chiar a fost şi un viol în zonă, ziua mare, acuma ceva ani acolo). În fine, merită biluţa, căci ştim că e ideea lui. Aşa că îi urăm şi „la mai mare“. Iar dacă pune şi nişte băncuţe pe acolo pe la umbră, atunci promitem că-i mai dăm o biluţă. Normal, tot albă...

PS: Pe undeva ştiţi că ar fi motive să ne pară rău că a căzut guvernul Ponta Grindeanu? Cică deputatul de Iaşi Bănicioiu urma să fie ministru, iar Tudorel să-şi păstreze portofoliul. Avea, deci, doi oameni în Guvern. Nţ, nţ, nţ...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.