anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Comunicat de Presă

Ghid de educație pentru sănătate adresat elevilor - un proiect coordonat de Inspectoratul Școlar Județean Iași

GALERIE
ISJ
  • ISJ
- +

Inspectoratul Școlar Județean Iași a elaborat un ghid pentru elevi și părinți, un material prin care educația pentru sănătate este explicată pe înțelesul elevilor de toate vârstele. Pornind de la ideea că Sănătatea înseamnă fericire!, autorii - un grup de profesori de biologie din județul Iași, coordonați de inspectorul de specialitate, prof. Lorela Anda Caradan - insistă asupra unor reguli elementare pentru o viață sănătoasă, oferind detalii despre igiena personală, despre echilibrul necesar între perioadele active și cele de odihnă, sănătatea alimentației, sănătatea mintală sau sănătatea mediului. 

Ghidul include un capitol dedicat măsurilor de acordare a primului ajutor, diverse jocuri - rebus, ghicitori - maniere ludice, atractive, prin care sunt fixate mesajele importante privind educația pentru sănătate.

“Pe măsură ce şcolile continuă să rămână închise, este esențial să le protejăm copiilor și tinerilor aflați în Școala de acasă, sănătatea fizică și pe cea psihologică, să accentuăm măsurile de sprijin pentru familii şi elevi, printr-o informare explicită a respectării normelor de sănătate și din perspectiva reducerii riscurilor pentru alte îmbolnăviri care ar putea surveni în mediul familial. În acest context, educația pentru sănătate rămâne o temă de interes mai ales în această perioadă, când preocupările tuturor se îndreaptă spre dezvoltarea nivelului de cultură sanitară a populației. Păstrarea sănătății nu este doar o problemă individuală, ci una colectivă, iar fiecare demers pe care îl facem pentru educația pentru sănătate în rândul elevilor este important. Ghidul nostru - alături de exemplul personal pe care trebuie să îl ofere familia - reprezintă un pas important pentru formarea unui comportament sanogenic” a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia FARCAȘ, inspector școlar general.

Ghidul este disponibil pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași:http://www.isjiasi.ro/index.php/comunicate/1062-ghid-pentru-organizarea-activitatilor-din-domeniul-educatiei-pentru-sanatate

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.