Ghinea dă vina pe UE pentru eșecul PNRR: „S-a creat un monstru politico-birocratic“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Ghinea dă vina pe UE pentru eșecul PNRR: „S-a creat un monstru politico-birocratic“

GALERIE
Cristina Ghinea
  • Cristina Ghinea
- +

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristina Ghinea, a blamat Uniunea Europeană pentru problemele pe care le are România în procesul de aprobare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acum, Ghinea i s-a plâns lui Țapardel de barierele create de UE.

“Uniunea Europeană a creat un animal politic complet nou şi bizar, pe care mi se pare că nu ştie să îl gestioneze. A fost ideea... facem planul Marshall, Europa se autosalvează, o grămadă de bani, repornim economiile. Asta a fost ideea, după care nişte ţări de prin nord au zis: "Băi, dar banii noştri comuni nu putem, aşa, să îi dăm, ia-i şi cheltui cum vrei. Trebuie să punem condiţii. Şi au început să pună condiţii peste condiţii. A venit şi Parlamentul cu condiţii şi s-a creat un monstru politico-birocratic, pe care, acum, Comisia care va fi responsabilă de gestiunea banilor nu ştie cum să îl gestioneze.

Drept urmare, pune multă presiune şi cere multe detalii de la statele membre şi sunt din ăștia de prin Guvernul naţional, cum sunt eu, care sunt la capătul acestui lanţ trofic şi care trebuie să pună multe detalii de dinainte. Nimeni nu a fost pregătit pentru asta. Îmi dau seama că administraţia din România nu era pregătită, dar facem eforturi să fim credibili în procesul ăsta şi să livrăm partea tehnică", a spus ministrul USRPLUS, citat de DCNews. 

Ghinea dă vina și pe alte ministere
El a vorbit și despre responsabilitatea altor ministere.

“Ca să fim foarte clari. Premierul îşi asumă şi este implicat, este şeful Guvernului, PNRR-ul este al întregului Guvern. Ştiu că eu răspund, că sunt ministru coordonator şi e capul meu în joc pe subiectul ăsta. Dar PNRR nu este al ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Dacă era al nostru, îl făceam mai repede şi mai bine de la început. Acum îl luăm şi lucrăm pe propunerile făcute de alte ministere, pe care încercăm să le facem mai bine!", a afirmat demnitarul. 

Mai mult, pe newsweek

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.