Ghinion pentru cei care vizitează Parisul: pandemia a închis barurile, târgurile și expozițiile

luni, 05 octombrie 2020, 14:40
1 MIN
 Ghinion pentru cei care vizitează Parisul: pandemia a închis barurile, târgurile și expozițiile

Barurile vor fi închise începând cu marți în Paris și în zona metropolitană pentru două săptămâni, a declarat luni prefectul poliției pariziene, care a anunțat o serie de noi restricții pentru a face față avansului epidemiei de Covid-19, scrie AFP.

Restaurantele vor rămâne deschise în "orarul obișnuit" dacă este respectat noul protocol sanitare, a adăugat Didier Lallement.

Pentru centrele comerciale și marile magazine se va impune un "prag" legat de "numărul de persoane care se pot încrucișa" în aceste spații, a precizat el. Astfel, magazinele "vor trebui să primească maxim un client pentru patru metri pătrați".

"Târgurile" și "centrele de expoziții" se vor închide de asemenea, ceea ce înseamnă că în următoarele 14 zile nu se vor putea organiza congrese, reuniuni profesionale sau spectacole de circ.

În ceea ce privește activitățile sportive, piscinele vor fi închise de marți pentru adulți, dar rămân deschise pentru minori "fie că este vorba de un cadru școlar, asociativ sau privat", a explicat Lallement.

Sălile de sport și de fitness rămân închise.

În schimb, stadioanele, terenurile de antrenament "vor putea rămâne deschise cu condiția să reunească mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea maximală dacă ea este inferioară acestei cifre de 1.000 de persoane", a mai spus oficialul francez.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii