Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ghinion pentru violatorii din Vaslui. Au avut accident şi au rămas în arest preventiv

GALERIE
accident duba penitenciar (1)accident duba penitenciar (2)accident duba penitenciar (3)
  • accident duba penitenciar (1)
  • accident duba penitenciar (2)
  • accident duba penitenciar (3)
- +

Procesul celor şapte violatori de la Vaslui s-a mutat, de ieri, la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii ieşeni au judecat primul termen de judecată într-o şedinţă nepublică în care cei şapte tineri acuzaţi că au batjocorit o tânără de 18 ani au cerut să fie puşi în libertate.

Înainte de începerea propriu-zisă a şedinţei de judecată, unul dintre judecătorii ieşeni căruia îi fusese repartizat dosarul, Viorel Munteanu, a formulat o cerere de abţinere, ce a fost admisă de colegii săi de la instanţă. Magistratul a activat până în vara acestui an la Tribunalul Vaslui, unde a fost preşedintele Secţiei Pe­nale, el fiind cel care, pe 9 aprilie, a admis o contestaţie formulată de patru dintre inculpaţi, dispunând plasarea lor în arest la domiciliu. În prezent, dosarul este judecat de un complet din care fac parte magistraţii Maricica Mititelu şi Geta Sandu. Anterior, în dosar a formulat o abţinere şi judecătorul Dan An­ton, pe motiv că fiica sa se află într-o relaţie de concubinaj cu unul din avocaţii violatorilor.

Violatorii, accident chiar înainte de şedinţă

Cei doi judecători au decis ca violatorii de la Vaslui să rămână în continuare în arest preventiv. Ti­nerii vor rămâne încarceraţi pentru cel puţin încă 30 de zile, când jude­cătorii vor rediscuta posibilitatea punerii lor în libertate. Urmă­torul termen de judecată se va desfăşura la Curtea de Apel Iaşi pe 6 octombrie.

Înainte de a ajunge la Curtea de Apel Iaşi, duba cu care erau transportaţi violatorii din Vaslui a fost implicată într-un accident produs în cartierul Păcurari, maşina intrând în Iaşi pe centură. Autoutilitara Iveco cu care erau transportaţi cei şapte violatori a lovit un autoturism Volks­wagen care ieşise de pe stradela Canta, iar şoferul a încercat să vireze la stânga. Duba circula dinspre capăt Păcurari. Maşina a intrat în Iaşi pe aici deoarece angajaţii Administraţiei Penitenciarelor au preferat ruta de la Vaslui către Iaşi pe la Grajduri, apoi pe şoseaua de centură. Ei au scurtat astfel drumul cu câţiva kilometri.

Imediat după impact, escorta arestaţilor a chemat un alt transport, pentru a prelua deţinuţii. În scurt timp, la locul accidentului a fost trimisă o maşină de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, care a preluat cei şapte deţinuţi şi i-a transportat la Curtea de Apel. În urma accidentului, niciunul dintre arestaţi nu a fost rănit. Pentru a-i transfera în cealaltă dubă, gardienii au înconjurat partea din spate a maşi­nilor, iar arestaţii au ieşit în viteză, doi câte doi. „Incidentul nu a fost raportat Poliţiei, deoarece şoferii celor do­uă autovehicule s-au înţeles amiabil în privinţa daunelor care trebuie plătite“, a spus comisarul şef Mădălin Ţăranu, din cadrul IPJ.

Ionuţ BENEA, Andrei DÎSCĂ
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri