anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Ghionul vieţii lui: condamnat la 5 ani de închisoare după o lovitură de ciocan

GALERIE
ciocan
 • ciocan
- +

Judecătorii au dat verdictul în cazul unui ieşean care şi-a bătut un vecin cu ciocanul. O singură lovitură cu arma improvizată a fost suficientă pentru ca victima să-şi piardă cunoştinţa, iar Daniel Nicu Ungureanu să ajungă în faţa magistraţilor, fiind judecat pentru tentativă la omor.

Relaţiile dintre Ungureanu şi I.B., amândoi din Sodomeni, erau tensionate de mai multă vreme, din cauza unor neînţelegeri legate de pământ. Cei doi erau rude, I.B. fiind căsătorit cu sora tatălui lui Ungureanu, dar asta nu a împiedicat cu nimic duşmănia. După decesul bunicii sale, Ungureanu i-a interzis lui I.B. să-i mai calce prin curte.

Totuşi, pe 15 octombrie 2020, I.B. s-a dus, însoţit de fiul şi nepotul său, la bunicul lui Ungureanu, pentru a lua un teasc. Întâmplător, prin faţa curţii tocmai trecea Ungureanu, care se ducea acasă cu tractorul. Văzându-l pe I.B., a dat înapoi şi a oprit atelajul. A coborât şi s-a îndreptat ameninţător spre bătrân, amintindu-i că îi interzisese să mai calce pe-acolo. Avea în mână un ciocan cu care, pentru a fi mai convingător, bătea în scândurile cerdacului.

Fiul lui I.B. s-a interpus între cei doi, încercând să aplaneze conflictul. Ungureanu a încercat să-l lovească pe I.B. cu ciocanul, fără însă a reuşi din cauza prezenţei fiului, care i-a barat lovitura. I.B. şi fiul său se îndreptau spre poartă, pentru a ieşi, mergând cu spatele. În faţa lor se afla Ungureanu, agitând ameninţător ciocanul. Într-un moment de neatenţie al fiului lui I.B., Ungureanu a reuşit să lovească. I-a aplicat o singură lovitură în obraz lui I.B., acesta căzând fulgerător la pământ şi rămânând inconştient câteva minute. Poliţia a fost chemată imediat de trecători, iar agresorul a fost reţinut. I.B. a supravieţuit. În schimb, lovitura i-a provocat mai multe fracturi ale oaselor feţei, necesitând peste trei săptămâni de îngrijiri medicale.

Ungureanu a fost trimis în judecată în faţa Tribunalului, pentru tentativă la omor. În timpul procesului, apărătoarea lui Ungureanu a încercat să explice rănile lui I.B. prin faptul că acesta ar fi căzut, lovindu-se de o bordură. Ea a solicitat chiar achitarea bărbatului. Declaraţiile contradictorii ale martorilor permiteau şi un scenariu de genul celui prezentat de apărare, dar varianta a fost respinsă de judecători.

Atitudinea nesinceră a inculpatului din timpul cercetării judecătoreşti a fost pusă în balanţă de magistraţi cu lipsa antecedentelor penale, pedeapsa rezultată fiind astfel orientată spre minimul legal. Ungureanu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, ca şi la plata unor daune morale de 30.000 lei către victimă. Sentinţa Tribunalului a fost contestată atât de inculpat, cât şi de victimă, dar apelurile au fost respinse. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.