Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Gică Popescu, despre grupa României din preliminariile EURO 2024: „Dacă nu ne calificăm, această generație trebuie dată uitării”

GALERIE
gica popescu
  • gica popescu
- +

Gheorghe Popescu a afirmat că naționalei României i-a surâs norocul la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Campionatul European 2024. Fostul căpitan al primei reprezentative consideră că tricolorii nu vor avea scuze dacă nu vor reuși să obțină calificarea la turneul final din Germania.

„Dacă ne-am fi ales noi asemenea grupă, nu am fi fost la fel de inspiraţi. Ne-a surâs norocul. Dacă de aici nu ne putem califica, atunci această generaţie trebuie dată uitării. Avem poisibilitatea să mergem la turneul final. Cred că favorite la locurile 1-2 suntem noi şi Elveţia.

Sper ca parcursul nefericit din Liga Națiunilor să fi fost un accident, să fi învățat foarte multe din această situație și rezultatele să le vedem în această campanie de calificare pentru EURO.

Programul nu contează, oricum trebuie să jucăm cu echipele din grupă și acasă și în deplasare. Important este să începem cu bine, un rezultat bun la începutul campaniei dă încredere, apoi să menținem tonusul pozitiv și să adunăm multe puncte cât mai rapid.

La început se fac punctele. În momentul în care trec meciurile, toată lumea se așteaptă să mai ai timp să recuperezi, în caz că pierzi un meci. Nu, punctele se fac la început” - Gheorghe Popescu, la Prima TV.

Naționala României va face parte din Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024, conform tragerii la sorți care a avut loc la Frankfurt. „Tricolorii” se vor întâlni cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate.

Alte 3 reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Etapa I: 23 - 25 martie 2023

Etapa II: 26 - 28 martie 2023

Etapa III: 16 - 17 iunie 2023

Etapa IV: 19 - 20 iunie 2023

Etapa V: 7 - 9 septembrie 2023

Etapa VI: 10 - 12 septembrie 2023

Etapa VII: 12 - 14 octombrie 2023

Etapa VIII: 15 - 17 octombrie 2023

Etapa IX: 16 - 18 octombrie 2023

Etapa X: 19 - 21 noiembrie 2023.

Turneul final al EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie 2024.

Sursa: hotnews

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri