EURO-2024

Punem punctul pe știi

Gică Popescu, după evoluţia tricolorilor la Euro-2024: Atitudinea echipei şi a suporterilor, principalul câştig

joi, 04 iulie 2024, 12:38
3 MIN
 Gică Popescu, după evoluţia tricolorilor la Euro-2024: Atitudinea echipei şi a suporterilor, principalul câştig

Fostul căpitan al naţionalei, Gheorghe Popescu, a afirmat că atitudinea echipei şi a suporterilor reprezintă principalul câştig după Euro-2024, mai mare chiar şi decât calificarea în optimi.

Popescu afirmă că de obicei era unul dintre cei care critica lipsa de atitudine a jucătorilor convocaţi la acţiunile echipei naţionale, însă acum este primul care salută determinarea şi curajul arătate de băieţi la acest turneu final.

”Ca majoritatea suporterilor echipei naţionale, recunosc că am fost sceptic înainte de turneul final şi am preferat să nu ma pronunţ cu privire la rezultatele din Germania. Nu aveam la ce să mă raportez, meciurile de pregătire le-am considerat neconcludente, iar actuala echipă nu mai participase la un turneu de un asemenea nivel.

De altfel, nu am făcut nicio declaraţie pe toată perioada aventurii României la EURO, am decis că este mai bine să aştept desfăşurarea tuturor jocurilor şi să le urmăresc din postura de suporter, nu de analist sau de fost căpitan al echipei naţionale.

Dacă până acum eram unul dintre cei care criticau lipsa de atitudine a jucătorilor veniţi la acţiunile echipei naţionale, acum sunt unul dintre primii care salută curajul şi determinarea arătate de tricolori. Acest lucru, precum şi întoarcerea suporterilor către echipa naţională, reprezintă cel mai mare câştig după participarea la EURO 2024.

De-acum încolo ne vom raporta la atitudinea din Germania şi la calificarea de pe primul loc din grupă. Din acest punct, putem merge doar în sus, să creştem şi să reuşim şi alte rezultate bune. Ştacheta a fost ridicată, la fel şi aşteptările, iar eu cred că această generaţie poate lega reuşita de la european cu o calificare la un turneu final de campionat mondial. Această evoluţie obligă, la rândul ei, la noi performanţe. Nu este ceva imposibil, a demonstrat-o în multe momente din cele 4 meciuri jucate în Germania, trebuie doar să continue pe aceeaşi linie. Aşadar, primul obiectiv major e obligatoriu să fie mondialul din 2026, de peste ocean.

Ar fi păcat să pierdem ce s-a câştigat în aceste săptămâni extraordinare. Dincolo de atitudinea jucătorilor, sprijinul fabulos al suporterilor a fost peste orice au trăit generaţiile anterioare la precedentele participări la turnee finale. În 15 ani la echipa naţională, eu nu am experimentat aşa ceva şi am fost uluit acum de prezenţa în număr atât de mare a suporterilor noştri. E drept, astăzi e mult mai uşor să ajungi în tribune la un mondial sau un european decât era acum 30 de ani, însă asta nu ia nimic din meritele zecilor de mii de români care au ţinut prima pagina a ziarelor prin sprijinul oferit jucătorilor şi prin marea de galban care a umplut străzile şi stadioanele din Munchen, Koln sau Frankfurt.

Până la meciurile de Nations League din toamnă, ne vom hrăni cu imaginile tribunelor arhipline colorate în galben şi cu bucuria băieţilor noştri după calificarea de pe primul loc în optimile de finală. Hai, România!”, a scris Popescu în social media.

Reprezentativa tricoloră, “Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

Jucătorii au revenit miercuri noapte în ţară, fiind aşteptaţi la Centrul de Fotbal Mogoşoaia de aproximativ 500 de suporteri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii