Gigantul american Amazon va investi 15,7 miliarde de euro în Spania

miercuri, 22 mai 2024, 18:43
2 MIN
 Gigantul american Amazon va investi 15,7 miliarde de euro în Spania

Gigantul american al vânzărilor online Amazon a anunţat miercuri că va investi 15,7 miliarde de euro, pe o perioadă de zece ani, pentru a creşte capacitatea centrelor sale de date din regiunea Aragon, nord-estul Spaniei, transmite AFP.

Salutată de Guvernul spaniol, care vrea să facă din ţara iberică un hub de tehnologie, această investiţie semnificativă este susceptibilă să creeze 17.500 de locuri de muncă la nivel local, precizează Amazon într-un comunicat de presă.

Acest proiect, prezentat cu prilejul unei reuniuni cu directorii de companii şi aleşii din regiunea Aragon, „va avea o contribuţie de aproape 21,6 miliarde de euro la Produsul Intern Brut al Spaniei până în 2033”, se mai arată în comunicatul Amazon.

Decizia companiei americane „scoate la lumină atractivitatea ţării noastre ca pol tehnologic strategic în sudul Europei”, a reacţionat ministrul spaniol al Transformării Digitale, José Luis Escriva.

Este vorba de „cea mai importantă investiţie economică din istoria regiunii noastre”, a salutat la rândul său premierul Guvernului regional din Aragon, Jorge Antonio Azcón.

Separat, Suzana Curic, director general la Amazon Web Services (AWS) pentru Spania şi Portugalia, a precizat că centrele de date vizate vor fi alimentate numai cu energie din surse regenerabile.

La finele anului trecut, Amazon a publicat un raport în care a dezvăluit că are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenţi în Uniunea Europeană, dintre care aproape 35 de milioane în Franţa, şi angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar. În Europa, Germania este cea mai mare piaţă a Amazon, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Urmează, în ordine, Italia (38,1 de milioane de utilizatori activi lunari), Franţa (34,6 de milioane) şi Spania (25 de milioane). Grupul american are 250 de depozite şi centre logistice în UE. AGERPRES

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii