
Gigantul Genpact EMEA anunţă o extindere fulminantă la Iaşi. Vor 1.000 de oameni pentru angajare. Ce trebuie să ştii?

Lansarea la Iaşi a unui „hub de colaborare”, adică a unui spaţiu destinat propriilor angajaţi pentru întâlnirile cu clienţii sau pentru socializare, a fost pentru Genpact, o companie globală de servicii profesionale, o bună ocazie pentru a anunţa că intenţionează să facă angajări masive la Iaşi, în următoarele 18 luni. Compania, recunoscută pentru expertiza în implementarea operaţiunilor digitale şi utilizarea serviciilor Data-Tech-AI pentru a susţine excelenţa în afaceri, are în prezent 4.000 de angajaţi în România, iar în centrul de la Iaşi ar urma să se alăture încă o mie de persoane. Din acest articol aflaţi ce tip de candidaţi se caută, şi pentru ce fel de proiecte.
“Creăm avantaje competitive de durată pentru clienţii noştri şi pentru clienţii lor, prin derularea de operaţiuni digitale şi prin aplicarea serviciilor noastre Data-Tech-AI pentru a proiecta, construi şi transforma afacerile acestora. De la New York, la New Delhi şi în peste 30 de ţări între acestea, echipa noastră de peste 115.000 de profesionişti este pasionată în preocuparea continuă pentru o lume care funcţionează mai bine pentru oameni” – aşa se prezintă Genpact în mod oficial.
Concret, explică Cosmin Crăciun, director financiar Genpact EMEA, Europa, UK & Africa, compania îşi oferă serviciile altor companii, care vor să externalizeze unele tipuri de activităţi. Cosmin Crăciun vine şi cu exemple: „Lucrăm cu unul dintre cele mai mari nume din comerţul cu amănuntul, Unilever, pentru a-i ajuta să-şi prognozeze nevoia de îngheţată vara, în perioadele de vârf, pentru ca supermarketurile să nu aibă rafturile goale, dar să nu aibă, de asemenea, nici marfă care expiră. Experţii noştri din zona de aprovizionare şi logistică combină tehnologia cu expertiza din domeniu, astfel încât să vină la intersecţia dintre cerere şi ofertă în zona de supermarket”.
Aceasta este însă numai una dintre direcţiile abordate de Genpact, continuă directorul financiar Genpact EMEA, care plusează: „Alt exemplu: unul dintre colegii noştri a zburat astăzi de la Bucureşti. Un motor cu reacţie are 25.000 de componente. Fiecare dintre acele componente este facturat, contabilizat şi plătit către furnizori de experţii noştri în finanţe şi contabilitate care fac aceste servicii pentru unul dintre marii producători de componente pentru motoare cu reacţie. Astfel încât acel client să se concentreze pe ce ştie el să facă mai bine, pe motoare cu reacţie. Iar în zona Hitech, dacă v-aţi întrebat vreodată cum este dat jos un videoclip de pe o platformă, sau cum primeşti o avertizare, experţii noştri pe moderare de conţinut sunt cei care pot răspunde la această întrebare. Acestea sunt doar câteva exemple din munca pe care experţii Genpact o depun în cele peste 100 de centre la nivel global, cu peste 115.000 de angajaţi, pentru a impacta viaţa de zi cu zi a omului”.
„Noile oportunităţi pe care le creăm vor plasa Iaşul pe harta celor mai importante centre de afaceri din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Ne aşteptăm să atragem sute de profesionişti din Iaşi şi împrejurimi şi să le oferim oportunităţile internaţionale disponibile în cadrul ecosistemului global al Genpact”, a promis, la lansarea hub-ului de colaborare, Alexandru Stoenescu, director de operaţiuni în cadrul Genpact România.
În prezent, la Iaşi sunt deja aproximativ o sută de angajaţi ai Genpact. Însă, convinşi că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est reprezintă o oportunitate pentru companie de a ajunge la o bază semnificativă de talente, compania caută să “rotunjească” cifra cu încă vreo 900 de angajaţi, toţi unul şi unul.
Alexandru Stoenescu: „Avem planuri mari, de a creşte această cifră de o sută de angajaţi, până la o mie, sperăm să o facem în următoarele 18 luni. Au în primul rând un spaţiu de colaborare, gândit pentru a facilita anumite workshop-uri împreună cu clienţii noştri, şi pentru a găsi soluţii la problemele pe care le au. În al doilea rând, are o latură de spaţiu în care se poate lucra. Nu în ultimul rând, are rol de a găzdui noi potenţiali clienţi pe care vrem să-i aducem în zona Iaşului şi care vor putea interacţiona aici cu oamenii care lucrează din zona asta cu alţi clienţi. Este un spaţiu în care vrem să interacţionăm cu zona academică, vrem să avem întâlniri de tot felul pentru a influenţa pozitiv comunitate în care intrăm şi din care sperăm să putem face parte”.
Cine va putea să-şi depună candidatura, cu şanse mari de a fi angajat la Genpact? Liviu Anghel, director de recrutare EMEA, a răspuns la această întrebare: „Pentru noi e foarte importantă atitudinea candidaţilor. Trebuie să arate că au disponibilitate să înveţe şi să lucreze într-o organizaţie. Dacă nu există această dorinţă de învăţare, de progres, de acumulare de cunoştinţe, devine foarte dificil să se adapteze în organizaţia noastră. Desigur, ne interesează şi cunoştinţele pe care le au deja şi ne interesează în mod special limbile străine. Şi aici intervine dificultatea de a găsi candidaţii potriviţi. E o provocare pentru noi să găsim vorbitori de germană, franceză, italiană, arabă, turcă, rusă, greacă, norvegiană, olandeză, polonă şi alte limbi. Probabil majoritatea limbilor europene le deservim din România, cred că avem vorbitori a peste 23 – 24 de limbi europene în firmă. Şi aici e dificultate, să găsim persoane doritoare să înveţe şi să crească, plus limba străină, plus dorinţa de a lucra într-un mediu corporativ”.
Publicitate și alte recomandări video