Girafele şi elefanţii din Tanzania ar putea să-şi facă apariţia în beroul nr. 1 al liberalilor, din Podu Roş

sâmbătă, 18 noiembrie 2023, 02:50
3 MIN
 Girafele şi elefanţii din Tanzania ar putea să-şi facă apariţia în beroul nr. 1 al liberalilor, din Podu Roş

Pe filiere politice specifice auzim dinspre capitală că în eşaloanele superioare ale liberalilor (excluzându-l pe dom’ gheneral, evident, că el pare că nu înţelege deloc astfel de subtilităţi) ar fi mari nemulţumiri legate de ultima escapadă în Africa a Marelui Ficus & consoarta Carmencita. 

Motivul ar fi acela că prezidentul efectiv a ales să facă o vizită scandaloasă taman în an preelectoral deşi putea bănui că asta va afecta puternic imaginea lui, de care însă nu-i mai pasă, că el nu mai candidează, dar prin ricoşeu şi a liberalilor, cu care e asociat direct.

Dar, iote, se pare că nu i-a păsat nici de asta, şi tocmai din acest motiv cică în partid dă să se creeze în sfârşit o masă critică, una care să se debaraseze de el, ceva după modelul PDL de cuplul Băsescu-Udrea înaintea alegerilor de acum 3-4 ani. Bun, şi ce treabă are asta cu Iaşul, veţi întreba.

Ehehe, ba tocmai că are treabă directă, dacă nu cumva chiar ar putea fi ca un upercut sub bărbie la filiala din Podu Roş? De ce? Ia’n daţi voi repejor foaia la pulsuleţul următor!

Ce influenţă va avea în sediul filialei de la Iaşi?

Dacă Marele Ficus îşi va pierde influenţa în partid, aşa cum erau de mult semne, din cauză că nu va mai avea de tras sfori şi curmeie suficient de groase, şi aşa cum s-ar putea întâmpla după acest episod scandalos cu vizita fără niciun alt temei decât turistic în Africa, atunci asta va lovi şi prin teritoriu, în afară de alte zone sensibile.

Din spusele unor surse, prima lovitură ar fi degradarea gheneralului din funcţia de şef de partid, ca să rămână mână liberă pentru ceilalţi. Iar când vezi că oameni precum Boc, Bolojan, Flutur sau mulţi alţi liberali influenţi şi care chiar aduc voturi PNL se tem pentru poziţia lor în judeţe din cauza escapadelor cu Carmencita printre girafe şi elefanţi, atunci e clar că treaba e groasă.

Bun, să revenim la Iaşi! Aici se ştie că atacuri la poziţia dipotatului Alex Muraru, ca şef de filială, au mai fost, multe cică instrumentate de la Bucureşti, peste capul gheneralului. Numai că el a putut para prin influenţa prezidentului, al cărui conţilier i-a fost fratele geamăn aflat acum ambasador peste Ocean, şi prin efect de imitaţie şi cu susţinerea gheneralului. Dacă însă această pavăză cade, vor mai avea cei doi hăţurile la partid? Unii ar spune că BA, dar alţii spun că DA, pentru că lucrurile sunt previzibile şi nici cei doi nu stau cu mâinile în sân.

Ba, mai mult, zic surse bine informate că vom vedea primele semne chiar prin lunile de primăvară, la alcătuirea listelor la europarlamentare. Aşadar, dragilor, dacă voi credeţi că girafele şi elefanţii din Tanzania nu pot să-şi întindă gâturile sau trompele până la Iaşi, iote, chiar pot! Pentru că Africa e mama tuturor oamenilor, dragilor!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii