anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

De-un par egzamplu, haideţi să vedem pe cine vede lumea în filială, fie membri de partid sau simpli clienţi cu interese acolo, ca viitor succesor al lui nea Măricel? Căci, după cum spun unii cunoscători, cică dacă nea Măricel va câştiga alegerile de şef de Cejău în 2024, atunci va rămâne bine mersi şef, nederanjat de nimeni, dacă însă va pierde, spun cunoscătorii, cică s-ar putea să ia în calcul o retragere tactică, în zona afacerilor, dar după ce va face listele alături de un viitor succesor.

Care va fi însă acesta? Ehee, grea treabă. În primul rând, dacă te uiţi de la catul din sus al sediului, o să îl vezi succesor pe junele prifect cu Cojoc. Căci acestuia cică i se fac din greu temenele în ultima vreme, mai ales de către cei care nu au intrare directă la şef. Poate însă acesta, cam lipsit de experienţă şi tracţiune, să conducă o filială cu mulţi premari vânoşi şi forţoşi? Din cauza asta, dacă tragi cu urechea în catul din jos al sediului de partid vei auzi o altă variantă: de ce nu ar fi bun ca şef conţilierul castanciu, ficiorul fostului dipotat?

Problema acestuia este însă că nu e văzut deloc bine la centru, fiind de altfel tăiat data trecută de pe listele de la parlamentare de echipa lui Ciolacu. O fi oare din cauza trecului peremist, apropiat mai mult de Olguţa, Codrin şi oamenii lui Dragnea? Sau o fi alte angarale pe linie paternă? Asta probabil n-o vom şti niciodată. Dar oare nu s-au uitat toate acestea? Nici asta nu vom şti. ca urmare, numai ce poftiţi din cămară: harbuz murat sau gogonele? Nu cereţi castraveciori în oţet, că pentru astea tre’ să treceţi alături, la Premărie!

Dar la varianta asta v-aţi gândit?

Una scurtă dar vioaie şi din zona liberală, ca să nu se supere oamenii pe noi, pe motiv că nu tratăm cu echilibru politic tot spectrul local. Cică noua lovitură via partidoi dată la aeroport, odată cu scandalul legat de licitaţia pentru noul terminal, ar avea şi o ţintă cu bătaie mai lungă decât o lovitură la gioale dată adversarilor locali, fie ei aliaţi la centru.

Dacă sesizările lui nea Măricel ot partidoi legate de acei buiandrugi, că de ce-s de beton şi nu de fier, vor fi luate de bune în zona Ogrăzii de Conturi, şi dacă din toate acestea va ieşi o acuzaţie serioasă, căci asta încă rămâne de văzut, căci se joacă mai ceva ca meciurile din Qatar, ei bine, atuncea nea Măricel ar putea spune că şi-a cotonogit binişor un viitor adversar pentru şefia judeţului, înaintea alegerilor din 2024.

Nu, nu de Paralexe este aici vorba în propoziţie, căci la partidoi se spune că fie dom’ Costel nu va mai candida, că nu-l vor mai susţine liberalii, fie dacă va candida va fi uşor de bătut. Din ce aranjamente se mai fac pe la liberali, cică un viitor candidat pentru Cejău bine văzut în partid ar fi chiar actualul derector de la avioane, musiu Romeo Prichici.

Păi vă daţi seama ce adversar redutabil ar putea acesta deveni dacă va putea ieşi în campanie, în 2024, cu terminalul 4 la cheie? Putea nea Măricel să fie îngrijorat de o astfel de eventualitate? Cam putea. Că s-au potrivit lucrurile de la sine, că le-a pus cineva cu mâna anume, sau că doar le-a ajutat, asta parcă nici nu mai contează. Important e rezultatul. Care rezultat încă nu-l avem. Aşadar: hai Marocu’!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.