Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

De-un par egzamplu, haideţi să vedem pe cine vede lumea în filială, fie membri de partid sau simpli clienţi cu interese acolo, ca viitor succesor al lui nea Măricel? Căci, după cum spun unii cunoscători, cică dacă nea Măricel va câştiga alegerile de şef de Cejău în 2024, atunci va rămâne bine mersi şef, nederanjat de nimeni, dacă însă va pierde, spun cunoscătorii, cică s-ar putea să ia în calcul o retragere tactică, în zona afacerilor, dar după ce va face listele alături de un viitor succesor.

Care va fi însă acesta? Ehee, grea treabă. În primul rând, dacă te uiţi de la catul din sus al sediului, o să îl vezi succesor pe junele prifect cu Cojoc. Căci acestuia cică i se fac din greu temenele în ultima vreme, mai ales de către cei care nu au intrare directă la şef. Poate însă acesta, cam lipsit de experienţă şi tracţiune, să conducă o filială cu mulţi premari vânoşi şi forţoşi? Din cauza asta, dacă tragi cu urechea în catul din jos al sediului de partid vei auzi o altă variantă: de ce nu ar fi bun ca şef conţilierul castanciu, ficiorul fostului dipotat?

Problema acestuia este însă că nu e văzut deloc bine la centru, fiind de altfel tăiat data trecută de pe listele de la parlamentare de echipa lui Ciolacu. O fi oare din cauza trecului peremist, apropiat mai mult de Olguţa, Codrin şi oamenii lui Dragnea? Sau o fi alte angarale pe linie paternă? Asta probabil n-o vom şti niciodată. Dar oare nu s-au uitat toate acestea? Nici asta nu vom şti. ca urmare, numai ce poftiţi din cămară: harbuz murat sau gogonele? Nu cereţi castraveciori în oţet, că pentru astea tre’ să treceţi alături, la Premărie!

Dar la varianta asta v-aţi gândit?

Una scurtă dar vioaie şi din zona liberală, ca să nu se supere oamenii pe noi, pe motiv că nu tratăm cu echilibru politic tot spectrul local. Cică noua lovitură via partidoi dată la aeroport, odată cu scandalul legat de licitaţia pentru noul terminal, ar avea şi o ţintă cu bătaie mai lungă decât o lovitură la gioale dată adversarilor locali, fie ei aliaţi la centru.

Dacă sesizările lui nea Măricel ot partidoi legate de acei buiandrugi, că de ce-s de beton şi nu de fier, vor fi luate de bune în zona Ogrăzii de Conturi, şi dacă din toate acestea va ieşi o acuzaţie serioasă, căci asta încă rămâne de văzut, căci se joacă mai ceva ca meciurile din Qatar, ei bine, atuncea nea Măricel ar putea spune că şi-a cotonogit binişor un viitor adversar pentru şefia judeţului, înaintea alegerilor din 2024.

Nu, nu de Paralexe este aici vorba în propoziţie, căci la partidoi se spune că fie dom’ Costel nu va mai candida, că nu-l vor mai susţine liberalii, fie dacă va candida va fi uşor de bătut. Din ce aranjamente se mai fac pe la liberali, cică un viitor candidat pentru Cejău bine văzut în partid ar fi chiar actualul derector de la avioane, musiu Romeo Prichici.

Păi vă daţi seama ce adversar redutabil ar putea acesta deveni dacă va putea ieşi în campanie, în 2024, cu terminalul 4 la cheie? Putea nea Măricel să fie îngrijorat de o astfel de eventualitate? Cam putea. Că s-au potrivit lucrurile de la sine, că le-a pus cineva cu mâna anume, sau că doar le-a ajutat, asta parcă nici nu mai contează. Important e rezultatul. Care rezultat încă nu-l avem. Aşadar: hai Marocu’!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri