Goji poate fi cultivat în grădină sau pe balcon. Sfaturi practice

miercuri, 03 septembrie 2014, 16:47
2 MIN
 Goji poate fi cultivat în grădină sau pe balcon. Sfaturi practice

În ultimul timp, toată lumea vorbeşte despre fructele de Goji, cât de bune sunt și ce efecte extraordinare prezintă cura cu aceste fructe de pădure.

 Arbustul Goji (Lycium barbarum) este originar din China şi a fost folosit cu mult timp în urmă de medicina tradiţională asiatică pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.

Pentru că fructele de Goji nu sunt chiar ieftine să ştii că le poţi obţine chiar la tine în grădină sau balcon prin cultivarea acestui arbust faimos. Are marele avantaj de a nu fi pretenţios şi de a se adapta relativ repede la condiţii diferite de mediu. În schimb, este mare iubitor de soare şi preferă spaţiile ample pentru a se dezvolta cât mai frumos. Asta pentru că arbustul Goji poate atinge dimensiuni de 2,5 m în înălţime şi lăţime! În grădină se adaptează destul de uşor, fie la solurile argiloase, fie argilo-nisipoase sau chiar cele simple nisipoase. Cu toate acestea, eu îţi recomand solul organic. Cele mai bune rezultate le vei obţine dacă solul grădinii are pH-ul cuprins între 7-8.

De asemenea, o mare importanţă o are şi udarea, întrucât Goji are nevoie de-o umiditate ridicată a solului şi un strat cât mai liber de buruieni. Pentru rezultate notabile te sfătuiesc să foloseşti un strat de îngrăşământ natural organic (alge) la fiecare 3-4 săptămâni, în primele 6 luni de viaţă ale plantei. Dacă vrei să ai control asupra plantei, te sfătuiesc ca iniţial să o cultivi în ghiveci, iar apoi să o transplatezi în grădină. Când plantezi artbustul în grădină, ai grijă să fie la distanţă de cel puţin doi metri faţă de alte plante sau faţă de al doilea arbus.

Citeşte mai multe pe adelaparvu.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii