Golful ecologic, sportul de iarnă al românilor!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Golful ecologic, sportul de iarnă al românilor!

GALERIE
Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 1Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 2Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 3
 • Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 1
 • Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 2
 • Patratel VINERI, 26 noiembrie 2021 - 3
- +

* Ţara e plină de frunze şi de praf (care vă intră în nas şi gură dacă nu purtaţi mască); în curând, va fi plină de zăpadă. Altfel zis, e sfârşit de toamnă, adică vine iarna. Deşi nu ştim în care val ne vom afla şi ce restricţii vor fi impuse peste o lună, românii deja caută locuri de petrecere a Sărbătorilor; noi tocmai am descoperit un asemenea loc, cabana "Brad Frumos", şi stăm de vorbă cu cabanierul, pentru mai multe informaţii:

- La care brad frumos se referă numele cabanei? Mi-l arătaţi şi mie?

- Toţi îs frumoşi... erau frumoşi... Iniţial, cabana se numea "Şapte Brazi Frumoşi", dar au tot trecut hoţii de lemne şi aşa s-a ajuns la denumirea asta, generică...

- Şi de-aia aţi lăsat "Un Brad Frumos".

- Doar "Brad Frumos", că mai vin pe la noi conlocuitori care nu ţin cont de gen, adică neoliberali, care nu discriminează, cer "un bere, un fleică iş o pahar de vinul" şi care, de Sărbători, cântă "O brad frumos". Mai bine aşa, să nu se interpreteze...

- Vă pregătiţi de oaspeţi pentru Sărbători, nu? Am văzut oameni care meştereau şi aranjau, cărau lemne...

- Unde i-aţi văzut? Dacă vă referiţi la cei din dreapta, ăia sunt hoţii de lemne din sat, care tocmai ne-au demontat şi ne-au furat gardul...

- Ce sporturi de iarnă vor putea practica turiştii aici, la dumneavoastră?

- Aţi spus bine "de iarnă" şi nu "de zăpadă"; când e zăpadă turiştii se bat cu bulgări de zăpadă, iar când nu e le punem la dispoziţie bulgări de pământ sau bile din plastic...

- Bulgăreala e singurul sport de iarnă, aşadar?

- Avem mai multe, cum ar fi şahul de iarnă şi tablele de iarnă, la gura sobei. Oricum, cu sau fără zăpadă, vom oferi turiştilor sportul cel mai la modă.

- Săniuşul, patinajul, la ce vă referiţi?

- La golf, care place şi preşedintelui Klaus Iohannis! Nu e teren amenajat, dar la golf trebuie 18 găuri, iar din astea avem, suntem plini de găuri. Facem găuri, iar în loc de crose şi mingi speciale oferim, în premieră, crose şi mingi ecologice!

- Cum adică? Ce poate fi ecologic la crosele şi mingile de golf?

- Traseul e prin pădure, mai ales, unde sunt bursuci şi urşi, mai ales, aşa că trebuie o crosă groasă, sănătoasă, să te aperi cu ea. Oferim, aşadar, crose de golf în formă de ciomege model "Ruginoasa IV-Lux", iar în loc de mingi e plin terenul de ciuperci albe şi rotunde, "Calvatia gigantea", cunoscute în popor şi drept "vântul porcului"! Să vină amatori de golf din toată lumea, că domnul preşedinte ne şi promovează deja, vedem şi la televizor cum tot dă cu bâta!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X