Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Google a finalizat preluarea Fitbit în ciuda investigaţiei iniţiate de Departamentul de Justiţie al SUA

GALERIE
google and Fibit
  • google and Fibit
- +

Google a finalizat, joi, preluarea aplicaţiei pentru fitness Fitbit, chiar dacă Departamentul de Justiţie investighează tranzacţia în valoare de 2,1 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Departamentul de Justiţie, care în octombrie a dat în judecată Google, divizie a grupului Alphabet, pentru că ar fi încălcat legea antitrust în serviciile sale de căutare şi poblicitate, a declarat că nu a ajuns la o decizie finală dacă să ia măsuri cu privire la acordul de preluare a Fitbit.

Google a declarat într-un comunicat că a colaborat cu Departamentul pe parcursul unei anchete de 14 luni. ”Continuăm să fim în contact cu ei şi ne-am angajat să răspundem la orice întrebări suplimentare”, a spus un purtător de cuvânt Google.

Este rar ca o afacere mare să se încheie fără aprobarea antitrust. De asemenea, Australia nu a aprobat încă tranzacţia. Google a obţinut luna trecută aprobarea UEpentru preluarea Fitbit, după ce a acceptat restricţiile privind modul în care va utiliza datele referitoare la sănătatea clienţilor.

Fitbit produce un dispozitiv asemănătorunui ceas, pentru a măsura activitatea fizică, care concurează cu Apple Watch şi alte dispozite de acest fel. Google a spus că achiziţionează compania pentru a concura pe această piaţă.

”Am colaborat cu autorităţile de reglementare la nivel global, la o abordare care protejează aşteptările de confidenţialitate ale consumatorilor”, a arătat Google într-o postare pe blog, în care se spune că Fitbit are 29 de milioane de utilizatori activi.

 ”(Aceasta include) o serie de angajamente obligatorii care confirmă că datele de sănătate şi de bunăstare ale utilizatorilor Fitbit nu vor fi utilizate pentru publicitatea pe Google şi că aceste date vor fi separate de alte date pentru publicitatea pe Google.”

În timp ce Alphabet este cel mai bine cunoscut pentru un serviciu gratuit, motorul său de căutare, grupul reuneşte multe alte companii, inclusiv servicii de publicitate online, producătorul de dispozitive audio şi de termostate Nest, serviciul de streaming video YouTube şi compania de automobile autonome Waymo.

Planul Google de a cumpăra Fitbit a ridicat imediat îngrijorări atunci când a fost anunţat la sfârşitul anului 2019, din cauza datelor numeroase despre oameni, ce cumpără, unde călătoresc şi multe altele. Trackerurile de fitness Fitbit şi alte dispozitive de acest fel monitorizează paşii utilizatorilor şi caloriile arse. De asemenea, măsoară numărul etajelor urcate, ritmul cardiac şi cât timp şi cât de bine dorm oamenii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri