Gorghiu îl pune la punct pe Teodosie după ce acesta le-a cerut femeilor să facă sex cu soțul chiar dacă n-au chef

luni, 24 iunie 2024, 17:49
2 MIN
 Gorghiu îl pune la punct pe Teodosie după ce acesta le-a cerut femeilor să facă sex cu soțul chiar dacă n-au chef

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a afirmat că „«Sfaturile» ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice”.

Ea a adăugat că realiatea este că, în primele cinci ulni ale acestui an, poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică, iar instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie.

„«Sfaturile» lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice. Realitatea înfricoşătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliţiei Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an, poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică. În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie. Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut în 2024 faţă de anul trecut”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

Aceasta a mai spus că pentru instituţia pe care o conduce combaterea violenţei este o prioritate, acesta fiind şi motivul pentru care a venit cu iniţiativa de extindere a ordinului de protecţie, prevederi legislative care vor intra în vigoare la finalul lunii august sau cu măsura unor vouchere rapide pentru victimele infracţiunilor.

„Pentru mine, pentru Ministerul Justiţiei, combaterea violenţei este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu iniţiativa Ordinului de protecţie extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracţiunilor. Dar cum putem mediatiza mai bine toate aceste iniţiative concrete dacă persoane publice cu credibilitate în ochii românilor bagatelizează violenţa domestică? Cum putem fi credibili când aceleaşi persoane publice insinuează că femeile «trebuie să îşi ducă crucea» alături de un abuzator şi să îndure o căsnice cu abuzuri?”, a completat Gorghiu.

Gorghiu mai precizează că „este ruşinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriaşii români face astfel de afirmaţii, iar acest derapaj inacceptabil nu trebuie trecut sub tăcere”.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuieşte pe femeile care nu simt nevoia să aibă „relaţii” cu soţii lor să „facă şi după voia soţului”, ca să nu „destrame” căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar „căsătoria este o cruce”.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii