Gradaţiile de merit şi sporurile de la „Cuza“, adaptate la noua lege
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Gradaţiile de merit şi sporurile de la „Cuza“, adaptate la noua lege

GALERIE
uaic
  • uaic
- +

Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a aprobat la ultima şedinţă a forului academic, joia trecută, o metodologie importantă în ceea ce priveşte felul în care se va acorda gradaţia de merit şi sporul de performanţă academică pentru personalul didactic şi cel de cercetare, după modificările impuse de legea cadru a salarizării unitare.

Aceasta prevede că astfel de sporuri şi, respectiv, de gradaţie, se acordă doar pe un singur an de zile, are valoarea de 10% din salariul de bază, apoi se reevaluează, şi doar dacă există venituri proprii.

Astfel, cum conducerea UAIC a transmis că există şi disponibilitate şi fonduri pentru oferirea unor astfel de sporuri, Senatul a votat metodologia care vizează aceste două sporuri încercând să vină în sprijinul asistenţilor şi al lectorilor, care au salariile mai mici.

„Am căzut de acord că pot fi introduşi coeficienţi care vin în sprijinul celor de pe posturile mici. Astfel, punctajele obţinute de fiecare candidat pentru cele trei criterii, sau două, în cazul cercetătorilor, care sunt cel didactic, activitatea de cercetare şi cea instituţională, se vor multiplica cu un coeficient de ponderare astfel: pentru profesori x1, pentru confereţiar x1, pentru lector x1,25 şi pentru asistent x2. Încercăm să venim în sprijinul asistenţilor şi al lectorilor pentru aceste sporuri“, a precizat prof.dr. Gabriel Ovidiu Iancu.

El a precizat că cerinţele pentru asistenţi şi lectori vor fi mai lejere atunci când se vor calcula aceste sporuri şi va exista şi acest coeficient, astfel încât să aibă o şansă mai mare de a obţine un plus la salariu. Estimarea este că anul viitor vor mai fi acordate maximum 30 de astfel de gradaţii, în contextul în care încă mai există unele care se află în vigoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.