Grădinile zoologice nu pot vinde animalele pentru vânătoare, circ sau sacrificare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Grădinile zoologice nu pot vinde animalele pentru vânătoare, circ sau sacrificare!

GALERIE
ursi-zoo-brasov
  • ursi-zoo-brasov
- +

Un proiect de lege prin care grădinilor zoologice li se permitea să vândă animalele "în surplus" pentru repopularea unor fonduri de vânătoare, circurilor şi manejurilor, dar şi pentru sacrificare, a fost retras de cei doi deputaţi PNL care l-au iniţiat, Ică Florică Calotă şi Maria Stoian. Aceştia au primit numeroase critici în urma depunerii iniţiativei legislative.

Deputaţii Ică Florică Calotă şi Maria Stoian au decis retragerea iniţiativei legislative pentru modificarea şi completarea Legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice nr.191/2002.

"Ţinând cont de dezbaterile publice generate de iniţiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament. În perioada următoare vom organiza consultări pe această temă şi cu reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru protecţia animalelor, astfel încât împreună să găsim soluţia optimă şi oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii şi adoptării în Parlament. Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluţie pentru situaţia suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situaţie care determină în multe cazuri supraaglomerarea ţarcurilor cu unele specii de animale sălbatice şi cazarea acestora în condiţii improprii”, au susţinut cei doi deputaţi.

Iniţiatorii - deputaţii PNL Ică Florică Calotă şi Maria Stoian - arătau, în expunerea de motive a proiectului, că modificarea şi completarea prevederilor din Legea grădinilor zoologice şi acvariilor publice nr. 191/2002 este necesară pentru asigurarea bunăstării animalelor, "întrucât densitatea mare şi foarte mare de exemplare rezultată din înmulţirea în captivitate se repercutează negativ asupra taliei şi comportamentului exemplarelor ce trăiesc în conditiile de stres şi presiune".

"Calitatea genetică a efectivelor scade în timp datorită faptului că presiunea numerică care generează competiţie acerbă pentru hrană şi spaţiu este agravată de probabilitatea reproducerii şi transmiterii genelor şi de către exemplare degenerate care în condiţii normale nu s-ar reproduce. Reducerea numerică şi selecţia nu se poate face decât prin intervenţie antropică", susţineau aceştia.

Cei doi deputaţi PNL arătau că, prin propunerea legislativă iniţiată, se oferă posibilitatea grădinilor zoologice de a reduce presiunea exercitată de suprapopularea ţarcurilor cu unele specii de animale sălbatice, atât din punct de vedere a speciilor ce fac obiectul acestor situaţii cât şi din punct de vedere economic.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.