anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Grădiniţă în fosta Policlinică cu plată din Codrescu. Se organizează licitație

GALERIE
policlinica
 • policlinica
- +

Primăria Iaşi va reabilita o clădire din zona Codrescu şi o va transforma în grădiniţă. În acest sens, municipalitatea a lansat ieri o licitaţie, iar contractul are o valoare estimată de 3,5 milioane lei, fără TVA.

„Prin desfiinţarea Policlinicii cu plată, imobilul din str. Codrescu nr. 5 a rămas nefolosit. Având în vedere creşterea solicitărilor pentru locuri în grădiniţe, s-a decis transformarea acestui imobil în grădiniţă cu program prelungit“, se arată într-un raport semnat de directorul de investiţii al Primăriei, Dumitru Tomorug.

Potrivit documentaţiei de atribuire, grădiniţa va funcţiona într-o clădire cu un regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.

„Construcţia prezintă degradări a tencuielii exterioare şi interioare. Învelitoarea tip terasă este degradată, în interior la etajul 1 fiind prezent în mai multe zone infiltraţii. Zonele de acces în clădire, trotuarele perimetrale şi aleile auto din incită prezintă degradări“, sunt o parte dintre deficienţele actuale ale grădiniţei, conform informaţiilor din caietul de sarcini.

Printre lucrările propuse se numără intervenţii la pereţii existenţi, refacerea în totalitate a zonelor de tencuială, refacerea straturilor de la terasă, termoizolaţie, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC şi realizarea unui spaţiu multifunc­ţional de legătură între cele două corpuri ale grădiniţei.

Fondurile pentru reabilitarea clădirii sunt alocate de la bugetul local. Firmele interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.