Graduation Highlights 2018 – selecție din lucrările absolvenților UNAGE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Eveniment

Graduation Highlights 2018 – selecție din lucrările absolvenților UNAGE

GALERIE
web_graduation highlights 2018
  • web_graduation highlights 2018
- +

Borderline Art Space (Belvedere nr. 18) găzduiește vineri, 13 iulie 2018, începând cu ora 19:00, deschiderea expoziției „Graduation Highlights 2018”. Un juriu format din cadre didactice ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași a selectat un număr de 8 proiecte de licență sau disertație din sesiunea de vară, lucrările absolvenților urmând a putea fi vizitate până pe data de 14 august 2018.

Artiști: Francesca Andreea Cichi; Alexandra Dornean; Mihaela Gemănaru; Sarah Daria Muscalu; Adina Panainte; Cosmin Pănescu; Vlăduț Costin Radu; Tudor Rotaru.

Descrierea lucrărilor:

Proiectul „Silencio”, realizat de Francesca Andreea Cichi, prezintă o sinteză vizual-narativă, axată pe comportamentul observării-de-sine, printr-o interpretare a sindromului de glosofobie (teama de a vorbi public) relaționată cu anumite evenimente personale ale artistei.

Cartea pop-up „Ego-ul meu, superstiții”, concepută de Alexandra Dornean, se bazează pe analiza unei relații dintre o interpretare psihanalitică a manifestărilor ego-ului artistei în diferite situații (fictive) cotidiene și o interpretare vizuală a 'rezolvării' unor superstiții.

Lucrarea de pictură a Mihaelei Gemănaru, „Harta unei regiuni din Siria”, pornește de la interpretarea unei imagini din satelit a unei regiuni din Siria actuală înainte de a fi distrusă de război.

Polipticul pictural, „Fără titlu”, realizat de Sarah Daria Muscalu, face parte dintr-un proiect artistic mai amplu care tematizează și explorează subtilitățile conceptului 'memoriei colective', precum și motivul fragmentului sau cel al ruinelor, indicate ca pretext în contextul producției artistice.

Lucrarea instalativă de fotografie a Adinei Panainte se bazează pe o cercetare critică, dintr-o perspectivă psihanalitică, luând în considerare impactul transformării relației dintre om și peisajul urban prin dezvoltarea tehnologiilor circuitelor și rețelelor care tind să iasă de sub controlul uman.

Lucrarea serială a lui Cosmin Pănescu, „Evoluție seismică”, e referențială în raport cu experiențe, traume și trăiri ce țin de istoria cutremurelor devastatoare (cu trimitere exemplificativă la seismul din 4.03.77), relaționate simbolic și cu modul în care sunt uitate sau desconsiderate cu ușurință schimbările din mediul înconjurător și desfășurarea și relatarea unor momente istorice.

Lucrarea de sculptură a lui Vlăduț Costin Radu face parte din seria „Stereotipuri”, bazându-se pe o serie de studii, cercetări și reportaje despre modul în care sunt percepute social diferite tipologii umane.

Proiectul „IMAGINI 2.0”, realizat de Tudor George Rotaru, prezintă o arhivare a noilor abordări creative dezvoltate în mediul online autohton, speculând importanța lor în conturarea viitoarelor definiții ale conceptului de produs artistic, dincolo de intervenția 'autentică' a artistului.

--------------------------------------------------------
Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spațiu public”.
Organizator: Asociația Culturală AltIași.
Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/2053924884857399/

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.