anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

GRAFIC: Șapte localități din Iași, în TOPUL creșterii populației cu domiciliu stabil

GALERIE
dinamica populatiei
 • dinamica populatiei
- +

Au apărut în TEMPO-INSSE datele pentru populaţia cu domiciliul stabil la momentul 1 ianuarie 2021.

Iată TOP_30 al creşterilor populaţiei cu domiciliul stabil între 1 ianuarie 2020 şi 1 ianuarie 2021 pentru UAT-urile locale ale judeţelor Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş (judeţe ale căror reşedinţe aparţin palierului secundar al sistemului urban din România). 7 dintre cele 30 de localităţi sunt din judeţul Iaşi (primul loc, la egalitate cu Timişul).

Cu roşu sunt semnalizate localităţile ieşene:

"Chiar dacă e un interval în care imigraţia formală basarabeană s-a redus considerabil, încă a funcţionat în intervalul ales. Din aceasta cauză, nu sunt foarte convins de creşterea de 1200 de locuitori a Iaşului (în intervalul anterior creşterea a fost de aproape 7000 de locuitori). Scânteia, Prisacani şi Hârlău, localităţi ce au atras în anii anteriori un număr important de imigranţi basarabeni formali, au fost eliminate din ierarhie. Privind si evoluţia UAT-urilor din alte judeţe, în oraşul Vaslui, ce s-a instalat în ultimii ani pe primul loc în ceea ce priveşte imigraţia basarabeană formală, tot a mai avut loc o creştere de 1925 locuitori, dar acest număr înseamnă doar 20% din dinamica anului anterior", precizează profesorul George Țurcănașu pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.