GRAFICE: Cea mai mare companie din Iaşi face bani cât alte 13.695 de firme din judeţ la un loc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

GRAFICE: Cea mai mare companie din Iaşi face bani cât alte 13.695 de firme din judeţ la un loc

GALERIE
BorgWarner
 • BorgWarner
- +

BorgWarner România, fosta companie Delphi Diesel Systems, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri totală de 364,3 milioane de euro. În acelaşi timp, cele mai mici firme din judeţ, reprezentând 73% din totalul societăţilor comerciale, au declarat o cifră de afaceri de 364,6 milioane de euro. Toate au afaceri sub 100.000 de euro.

O companie din judeţul Iaşi a obţinut anul trecut o cifră de afaceri cât alte 13.695 de firme ieşene la un loc, dintr-un total de 18.763 de societăţi comerciale care erau active la sfârşitul anului 2020 la nivelul Iaşului. Potrivit datelor centralizate de către Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi, consultate de „Ziarul de Iaşi”, BorgWarner România (fosta companie Delphi Diesel Systems România) a raportat afaceri de 364,3 milioane de euro pe anul 2020, iar cele 13.695 de firme au însumat o cifră de afaceri de 364,6 milioane de euro, făcând anual afaceri sub 100.000 de euro.

De altfel, din graficele realizate de CCI Iaşi reiese că 73% din totalul firmelor din judeţul nostru fac afaceri relativ mici, ce nu depăşesc pragul acestei sume, activitatea economică concentrându-se în câteva companii mari, acestea fiind, practic, „coloana vertebrală” a economiei Iaşului.  Veniturile din operaţiunile comerciale efectuate de firmele ieşene au însumat anul trecut 6,40 miliarde de euro, din distribuţia societăţilor comerciale pe categorii în funcţie de cifra de afaceri (pe baza bilanţurilor aferente anului 2020) rezultând că doar o singură firmă se încadrează la categoria afaceri peste 300 milioane de euro, respectiv BorgWarner România. În acelaşi timp, o cifră de afaceri cu valori cuprinse între 50 – 100 milioane de euro a fost atinsă de numai cinci firme din judeţul Iaşi, care au avut afaceri totale în anul precedent de 353,7 milioane de euro.

În anul 2020, aceste şase companii din judeţul nostru asigurau 8.076 de locuri de muncă, aproape cât 100 de agenţi economici cu o cifră de afaceri de zece ori mai mică faţă de valorile menţionate anterior. La categoria rezultate financiare cuprinse între 10 - 50 milioane de euro sunt 90 de firme locale, cu afaceri totale de 1,77 miliarde de euro în anul anterior, între 5 - 10 milioane de euro se încadrează 100 de firme, care au cumulat afaceri de 702,9 milioane de euro, iar între 1 - 5 milioane de euro – 697 de firme (afaceri totale de 1,49 miliarde de euro).

Alte 819 de firme au făcut afaceri cu valori cuprinse între 0,5 - 1 milion de euro, însumând o cifră de afaceri de 580,7 milioane de euro, iar 3.356 de firme între 0,1 - 0,5 milioane de euro (761 milioane de euro cifră de afaceri totală). Restul de 13.695 de firme active sunt încadrate la categoria afaceri sub 0,1 milioane de euro (afaceri totale de 364,6 milioane de euro pe anul trecut).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X