Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 30.09.2023

Comunicat de presă

GRAMMA – povestea vinului care dă tonul oricărei conversații

GALERIE
Vinurile GRAMMA1Marian Olteanu_GRAMMA WinesVinurile GRAMMAVinurile GRAMMA2
  • Vinurile GRAMMA1
  • Marian Olteanu_GRAMMA Wines
  • Vinurile GRAMMA
  • Vinurile GRAMMA2
- +

Un vin bun este ca o poveste captivantă. Prin savoarea și echilibrul pe care i le dă via veche, cu rădăcini adânc înfipte în sol, prin boabele atent selecționate și grija pentru fiecare etapă a procesului de creare, vinurile GRAMMA sunt un adevărat festin pentru papilele gustative, îndemnând la conversații memorabile și pline de tâlc.

Cu dedicarea unui antreprenor și cu pasiunea întregii echipe, Marian Olteanu, director general al GRAMMA Wines, a transformat via moștenită de la familie într-un vin deosebit și totodată, într-o afacere înfloritoare. Originar din București și stabilit împreună cu familia în preajma Iașiului, Marian a investit în podgoria veche aflată pe terenurile moștenite și a înființat o cramă modernă, cu toate verigile tehnologice necesare creării unui vin de calitate, diferit de toate celelalte sortimente deja cunoscute în zonă.

Astfel s-a născut GRAMMA, un brand inspirat din puterea vinului de a lega conversații dintre cele mai interesante, de a da frâu liber limbajului și de a inspira la povești care mai de care mai savuroase. Originar din limba greacă, „gramma” duce cu gândul la „gramatică” și mai ales la puterea cuvântului, element de bază al oricărei conversații.

În prezent, GRAMMA Wines este unul dintre cei mai importanți producători de vin din nord-est-ul țării, cu vânzări de aproximativ 250.000 euro pe an, echivalentul a peste 50.000 de sticle. Rețeaua de distribuție este formată din principalele canale, Horeca Premium București, Cluj, Iași și Constanța, retail modern la nivel național prin Kaufland și Carrefour și direct către clienții corporate care cumpără vinul fie pentru cadouri către anagajați sau parteneri, fie pentru petrecerile firmei. Vinurile GRAMMA sunt comercializate și către export, deschiderea străinilor fiind tot mai mare.

În sezonul cald consumul este de peste 75% din producția de vin anuală, întrucât principalele vinuri din portofoliul GRAMMA sunt cele proaspete, ajutate și de poziționarea nordică a podgoriei.

„Cel mai popular soi este tocmai cel despre care ni se spunea că nu mai are cotă de piață și că poate ar fi bine să nu-l vinificăm, sau dacă o facem, să îl cupajăm cu alt soi și să-i dăm alt nume. Este vorba despre Aligoté, un soi născut în Burgundia, Franța, dar care și-a găsit a doua casă în România, unde s-a adaptat foarte bine. Pe locul 2 se află vinul rosé care a devenit foarte popular în ultimii ani.

În 2017 estimăm o creștere notabilă în vânzări, atât prin prisma faptului că am accesat piețe noi, am diversificat sortimentele, cât și datorită stilului de vinificație propus anul acesta. Întrucât vinurile noastre fac parte din cele preferate de români în sezonul cald, am cules strugurii un pic mai devreme, astfel că vinul a ieșit cu concentrații în alcool mai scăzute, cuprinse între 10,5 și 12 grade, ceea ce îl face mult mai easy-to-drink. Așadar, ne așteptăm la un minim de 70.000 de sticle vândute, anul acesta fiind, după părerea mea, destinat vânzării în afara țării, care va fi completată de vânzările online.”, declară Marian Olteanu, director general GRAMMA Wines.

Despre GRAMMA Wines

GRAMMA Wines este una dintre companiile importante producătoare de vinuri premium, din nord-estul României. Cu o cifră de afaceri de peste 250.000 euro pe an, adică echivalentul a peste 50.000 de sticle, compania vinde atât la noi în țară, cât și peste hotare. Miza producătorului este pe calitate în detrimentul cantității, tocmai de aceea produce ediții limitate pentru fiecare sortiment de vin din portofoliu. Anual sunt puse în vânzare circa 11 sortimente diferite, pentru fiecare dintre acestea fiind produse între aproximativ 3.000 și 9.000 de sticle.

Mai multe detalii despre companie și despre vinurile pe care le produce, puteți găsi pe contul de Instagram și pe pagina de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*

Eugen MUNTEANU

Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*

Continuăm prezentarea punerii în circulație în cultura românească a manuscrisului latinesc original al scrierii cantemiriene Descriptio Moldavie, sarcină asumată de Academia Română în primii ei ani de funcționare.

opinii

Anonimul zilelor noastre

arh. Ionel OANCEA

Anonimul zilelor noastre

Lipsit de tradiţie ȋndelungată, rolul arhitectului ȋn societatea noastră este palid. Din experienţa mea majoritatea zdrobitoare a românilor nici nu pot ȋnţelege cuvântul ca atare. Deseori ca să le „ridice” statutul social arhitecţii sunt numiţi ingineri. 

Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău

Radu POPESCU

Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău

Peste doar o săptămână, în Republica Moldova se va da startul campaniei electorale pentru alegerile locale care vor avea loc pe 3 noiembrie, în acest an. În contextul apropierii declanșării negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, acest scrutin local se profilează a fi unul dintre cele mai importante din istoria Republicii Moldova, rezultatul acestor alegeri urmând să influențeze în mod direct – din mai multe motive – traiectoria politică și economică a țării în ceea ce privește integrarea europeană:

Cât de problematic este Picasso?

George PLEȘU

Cât de problematic este Picasso?

Interesat mai mult de operele artiştilor decât de vieţile lor, aflasem doar anecdotic de caracterul extrem de dificil al lui Picasso, cât şi de tumultuoasa viaţă romantică. Însă cartea lui Gilot, completată ulterior cu fragmente din alte relatări (printre care „Picasso, bunicul meu” a Marinei Picasso, nepoata de la fiul Paolo, din căsătoria cu balerina rusă Olga Khakhlova), m-au făcut să înţeleg o parte din ura pe care unele femei o au faţă de bărbatul Picasso, ca reprezentant al unui model masculin.

pulspulspuls

Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ

Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ

Toată lumea a urmărit săptămâna asta giumbuşlucurile Guvernului şi ale coaliţiei parlamentare care-l susţine, mai ales cele care vor, chipurile, să acopere gaura bugetară, dar o altă vorbă spusă aşa, într-o doară, de premierul Ciolacu a dat fiori pe şira spinării la Iaşi.

Caricatura zilei

Ședință între Marceli, mai precis Boloș și Ciolacu

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri