GRAMMA – povestea vinului care dă tonul oricărei conversații
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Comunicat de presă

GRAMMA – povestea vinului care dă tonul oricărei conversații

GALERIE
Vinurile GRAMMA1Marian Olteanu_GRAMMA WinesVinurile GRAMMAVinurile GRAMMA2
 • Vinurile GRAMMA1
 • Marian Olteanu_GRAMMA Wines
 • Vinurile GRAMMA
 • Vinurile GRAMMA2
- +

Un vin bun este ca o poveste captivantă. Prin savoarea și echilibrul pe care i le dă via veche, cu rădăcini adânc înfipte în sol, prin boabele atent selecționate și grija pentru fiecare etapă a procesului de creare, vinurile GRAMMA sunt un adevărat festin pentru papilele gustative, îndemnând la conversații memorabile și pline de tâlc.

Cu dedicarea unui antreprenor și cu pasiunea întregii echipe, Marian Olteanu, director general al GRAMMA Wines, a transformat via moștenită de la familie într-un vin deosebit și totodată, într-o afacere înfloritoare. Originar din București și stabilit împreună cu familia în preajma Iașiului, Marian a investit în podgoria veche aflată pe terenurile moștenite și a înființat o cramă modernă, cu toate verigile tehnologice necesare creării unui vin de calitate, diferit de toate celelalte sortimente deja cunoscute în zonă.

Astfel s-a născut GRAMMA, un brand inspirat din puterea vinului de a lega conversații dintre cele mai interesante, de a da frâu liber limbajului și de a inspira la povești care mai de care mai savuroase. Originar din limba greacă, „gramma” duce cu gândul la „gramatică” și mai ales la puterea cuvântului, element de bază al oricărei conversații.

În prezent, GRAMMA Wines este unul dintre cei mai importanți producători de vin din nord-est-ul țării, cu vânzări de aproximativ 250.000 euro pe an, echivalentul a peste 50.000 de sticle. Rețeaua de distribuție este formată din principalele canale, Horeca Premium București, Cluj, Iași și Constanța, retail modern la nivel național prin Kaufland și Carrefour și direct către clienții corporate care cumpără vinul fie pentru cadouri către anagajați sau parteneri, fie pentru petrecerile firmei. Vinurile GRAMMA sunt comercializate și către export, deschiderea străinilor fiind tot mai mare.

În sezonul cald consumul este de peste 75% din producția de vin anuală, întrucât principalele vinuri din portofoliul GRAMMA sunt cele proaspete, ajutate și de poziționarea nordică a podgoriei.

„Cel mai popular soi este tocmai cel despre care ni se spunea că nu mai are cotă de piață și că poate ar fi bine să nu-l vinificăm, sau dacă o facem, să îl cupajăm cu alt soi și să-i dăm alt nume. Este vorba despre Aligoté, un soi născut în Burgundia, Franța, dar care și-a găsit a doua casă în România, unde s-a adaptat foarte bine. Pe locul 2 se află vinul rosé care a devenit foarte popular în ultimii ani.

În 2017 estimăm o creștere notabilă în vânzări, atât prin prisma faptului că am accesat piețe noi, am diversificat sortimentele, cât și datorită stilului de vinificație propus anul acesta. Întrucât vinurile noastre fac parte din cele preferate de români în sezonul cald, am cules strugurii un pic mai devreme, astfel că vinul a ieșit cu concentrații în alcool mai scăzute, cuprinse între 10,5 și 12 grade, ceea ce îl face mult mai easy-to-drink. Așadar, ne așteptăm la un minim de 70.000 de sticle vândute, anul acesta fiind, după părerea mea, destinat vânzării în afara țării, care va fi completată de vânzările online.”, declară Marian Olteanu, director general GRAMMA Wines.

Despre GRAMMA Wines

GRAMMA Wines este una dintre companiile importante producătoare de vinuri premium, din nord-estul României. Cu o cifră de afaceri de peste 250.000 euro pe an, adică echivalentul a peste 50.000 de sticle, compania vinde atât la noi în țară, cât și peste hotare. Miza producătorului este pe calitate în detrimentul cantității, tocmai de aceea produce ediții limitate pentru fiecare sortiment de vin din portofoliu. Anual sunt puse în vânzare circa 11 sortimente diferite, pentru fiecare dintre acestea fiind produse între aproximativ 3.000 și 9.000 de sticle.

Mai multe detalii despre companie și despre vinurile pe care le produce, puteți găsi pe contul de Instagram și pe pagina de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.