Granturi de cercetare de câte 10.000 de euro, din fonduri proprii, la Universitatea Tehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Granturi de cercetare de câte 10.000 de euro, din fonduri proprii, la Universitatea Tehnică

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Tinerii cercetători de la Univer­si­tatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) vor beneficia de granturi interne oferite de instituţia de învăţământ superior din fonduri proprii.

Astfel, 11 dintre proiectele de­puse de către aceştia la competiţia naţională de granturi desfăşurată de Uniunea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), care au fost evaluate cu punctaj eligibil de peste 80 de puncte, dar nu au fost finanţate, vor beneficia de finan­ţare din partea TUIASI în valoare de 10.000 lei. Granturile interne ale TUIASI au fost până recent în etapa de contractare, data de începere a activităţii propriu-zise fiind 1 iunie.

„Chiar dacă finanţarea nu este foarte mare, considerăm că schema de granturi interne TUIASI constituie, pentru tinerii noştri colegi, o oportunitate de a acumula experienţă în managementul proiectelor şi de a iniţia cercetări în domeniul lor de interes. Activitatea de cer­cetare desfăşurată de fiecare echipă trebuie să se finalizeze cu cel puţin câte o lucrare publicată în reviste indexate ISI cu factor de impact“, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare la TUIASI.

Valoarea unui grant reprezintă echivalentul a 10.000 de euro, pentru acest an Universitatea Tehnică din Iaşi urmând să finanţeze din venituri proprii patru granturi. Granturile ARUT şi cele TUIASI se adresează exclusiv personalului didactic şi de cercetare angajat pe perioadă nedeterminată sau determinată la universitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.