anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Gravidele, lăsate în pace cu testul ”corona” dacă vor să nască la Maternitatea Cuza

GALERIE
maternitatea cuza iasi
 • maternitatea cuza iasi
- +

„Încurajez ca oricine care a plătit acest test să sesizeze asta“, a declarat Radu Ţibichi, directorul CJAS Iaşi care a discutat ieri cu reprezentanţii Maternităţii „Cuza Vodă“

Nicio femeie care va ajunge în perioada următoare la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi nu va trebui să mai plătească din banii proprii testul COVID. În cursul zilei de ieri, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) au discutat cu cei din conducerea maternităţii în legătură cu cazurile femeilor care nu reprezintă urgenţe şi cărora li s-a recomandat ca înainte de internare să facă testul COVID la un laborator privat, contra sumei de 250 de lei. „Este exclus ca aceste teste să fie făcute de femeile însărcinate pe cheltuiala lor, există în toate unităţile medicale acest risc şi trierea pacienţilor trebuie făcută cu mare atenţie. Am stabilit foare clar că în cazul pacienţilor care au nevoie de astfel de testări suplimentare, acestea să se facă din bugetul spitalului, pe cheltuiala proprie. Legislaţia spune clar că, în momentul internării pacienţilor, existenţa acestui test nu este o condiţie, un criteriu de internare“, a precizat Radu Ţibichi, directorul CJAS Iaşi.

Maternitatea nu a fost sancţionată, directorul CJAS explicând că nu există nicio sesizare oficială care să fi fost depusă la sediul unităţii sau la sediul CJAS, îndemnând astfel toate femeile care au făcut acest test contra cost să sesizeze acest lucru. Aşadar, pentru cazurile pe care unitatea medicală consideră că este nevoie să fie testate, directorul CJAS a recomandat transmiterea probelor către laboratoare cu care se află în contract. „Spitalul are posibilitatea şi libertatea să încheie un contract cu orice unitate de stat sau privată şi să suporte aceste cheltuieli. Încurajez ca ori - cine care a plătit acest test să sesizeze asta. Am sugerat managementului să aducă la cunoştinţa tuturor cadrelor medicale posibilităţile de testare, de acum, totul va ţine de organizarea lor internă. Măsurile pe care le vor lua în continuare vor fi în sprijinul pacientelor şi nu în detrimentul acestora. Nivelul activităţii în spital este unul destul de susţinut, gradul de ocupare este mai mare decât la celelalteunităţi medicale din Iaşi, sunt cazuri care vin din zonele contaminate, dar acele cazuri se înscriu perfect în cazurile decontate de Ministerul Sănătăţii“, a completat Radu Ţibichi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.