anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Grecia clasifică tentativele de sinucidere ca accidente de muncă şi obligă companiile la despăgubiri

GALERIE
suicide
 • suicide
- +

Curtea Supremă din Grecia a decis că o tentativă de sinucidere poate fi considerată accident de muncă, iar o companie trebuie să plătească despăgubiri, dacă a exercitat presiune nejustificată asupra angajatului.

Astfel, instanţa supremă a hotărât că un producător de mezeluri din nordul Greciei trebuie să plătească unei foste angajate 60.000 de euro după ce aceasta a încercat să se sinucidă. Angajata şi-a tăiat venele la încheietura unei mâini în 2008, după ce a fost forţată să accepte o a doua slujbă, la o altă companie din cadrul grupului care deţinea fabrica unde lucra, potriivt portalului Greek Reporter.

Femeia a fost concediată la trei luni după ce a revenit din concediul medical acordat pentru recuperare după rana pe care şi-a provocat-o.

Numărul sinuciderilor este în creştere în Grecia, din cauza crizei economice foarte puternice prin care trece ţara de mai mulţi ani.

Potrivit analiştilor, rata în urcare a sinuciderilor are legătură cu tăierile de salarii şi pensii, precum şi cu majorările de taxe, care au împins sub pragul sărăciei tot mai mulţi oameni.

Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an de contracţie economică, ca urmare a crizei din zona euro şi măsurilor dure de austeritate luate de autorităţi pentru a primi ajutor financiar extern.

Guvernul de la Atena a fost nevoit să recurgă la două pachete de împrumuturi externe, în total peste 200 de miliarde de euro, de la statele zonei euro şi FMI, după ce îndatorarea foarte ridicată a adus statul aproape de colaps financiar. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.