Greșelile imense care te lasă fără bani în cont. Ce să faceți când plătiți cu cardul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Greșelile imense care te lasă fără bani în cont. Ce să faceți când plătiți cu cardul

GALERIE
plata cu card
  • plata cu card
- +

În ultima perioadă s-au amplificat atacurile care vizează banii oamenilor din bănci. Sub diverse forme de atac, hackerii încearcă să între fraudulos în posesia banilor, iar uneori reușesc să își pagubească victimele și să le golească conturile. Ce poți face pentru a nu ajunge în această situație?

Ai grijă de datele tale personale și nu le dezvălui nimănui. Singura excepție este necesitatea de introducere a datelor cardului atunci când efectuezi plata online la comercianți prin mijloace sigure și autorizate. De asemenea, trebuie să menţii confidenţialitatea PIN-ului, codului de securitate CVV şi a parolei 3D-Secure şi să protejezi integritatea acestora, explică experții.

O altă metodă prin care te poți proteja este să-ți înrolezi cardul în serviciul 3D-Secure. Aceasta îți oferă o siguranţă sporită în efectuarea tranzacţiilor prin internet.

O altă formă de atac este procesul de copiere a datelor stocate pe bandă magnetică a cardului, folosind dispozitive electronice speciale. În principiu, această operațiune se poate realiza în două zone: la POS-ul comercianților, sau la bancomate. Ca să eviți să cazi victimă unui astfel de atac, trebuie să te asiguri că nu te vede nimeni când introduci PIN-ul. Fie că ești la bancomat, fie că ești la POS. E foarte util să tastezi cu o mâna, și cu cealaltă să acoperi mișcările.

De asemenea, PIN-ul trebuie memorat și nu trebuie păstrat nicăieri în proximitatea cardului. Pentru a evita tentativele de fraudă la comercianți, POS-ul trebuie să fie la vedere. Asigură-te că tu ești cel care face plata cu cardul, pe care NU trebuie să-l lași în afară razei tale vizuale.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.