Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Grindeanu, întrebat dacă vom avea Guvern săptămâna aceasta: E cea mai grea întrebare, nu ştiu să vă răspund

GALERIE
Sorin Grindeanu
  • Sorin Grindeanu
- +

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, că nu ştie dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, el arătând că mai sunt câteva domenii în care nu s-au încheiat negocierilor, precum Justiţia şi Munca. Despre propunerea de premier, Grindeanu a amintit că mandatul dat de Consiliul Naţional al PSD peste pentru un premier de la PSD.

Sorin Grindeanu a precizat că negocierile pe programul de guvernare nu s-au încheiat, pentru că mai sunt câteva domenii unde nu s-a ajuns la un acord. ”Vom informa Consiliul Politic Naţional cu privire la stadiul negocierilor”, a afirmat Grindeanu, precizând că un capitol care nu a fost închis este cel al Justiţiei, unde nu s-a ajuns la o înţelegere privind desfiinţarea SIIJ. Despre majorările de venituri, Sorin Grindeanu a arătat că PSD a cerut la începutul acestor negocieri execuţia bugetară pentru a vedea dacă se pot apllica propunerile pentru creşterea veniturilor. ”E absolut necesar ca în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia trebuie să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a spus deputatul, arătând că PSD consideră esenţială această bucată din programul de guvernare. Despre propunerea de premier, Grindeanu a arătat că mandatul partidului din Consiliul Naţional este să dea premierul. ”Dacă se va modidica, deşi nu cred, vom vedea”, a mai spus el. Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a răspuns: ”Este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”. În plus, el a afirmat că nu ştie să existe vreo întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. ”Nu ştiam că este o întâlnire. Vorbim despre supoziţii, nu avem habar de o asemenea întâlnire. Cred că trebuie să discutăm în mandate constituţionale, nu cred că trebuie să se depăşească aceste mandate”, a comentat el. Conducerea PSD se reunşete de la ora 11.00 pentru a discuta despre stadiul negocierilor cu PNL, pentru formarea Guvernului şi despre propunerea de premier cu care partidul va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri