Gropile din asfaltul de la Vama Albiţa mai au puţin şi înghit maşinile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Gropile din asfaltul de la Vama Albiţa mai au puţin şi înghit maşinile

GALERIE
AlbitaAlbita1
  • Albita
  • Albita1
- +

Gropile din asfaltul de la Punctul de trecere a Frontierea Albiţa se adâncesc pe zi ce trece. Autorităţile stau cu mâinile încrucişate şi se uită cum persoanele care tranzitează frontiera spre sau dinspre Republica Moldova sunt nevoite să dea din groapă în groapă.

“Ziarul de Iaşi” a mai semnalat această problemă şi anul trecut, dar situaţia s-a schimbat doar în sensul adâncirii şi lărgirii găurilor din astfalt. „Pentru birourile vamale Albiţa şi Sculeni, este în derulare o procedură în vederea accesării de fonduri eu­ropene în cadrul unui program ope­raţional comun cu Republica Mol­dova în vederea modernizării celor două puncte de trecere a frontierei. Cererea de finanţare a fost depusă luna trecută la autorităţile de ma­nagement şi până la 31 decembrie trebuie să ajungă la Comisia Eu­ropeană. Dacă CE aprobă proiectul, în primul trimestru al anului viitor vom demara procedura de atribuire a contractului de proiectare. După ce se obţin toate avizele şi autorizaţia de construcţie, iniţiem procedura de atribuire a contractului de execuţie. Aceasta înseamnă că lucrările vor putea începe, în cel mai fericit caz, la sfârşitul anului viitor, dar mai sigur în primăvara lui 2019“, ne-a explicat anul trecut Marian Bosianu, directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

SURSA FOTO: Ion Slubschi Facebook

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.