anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Grupul care operează brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, pierderi de 4,71 milioane lei

GALERIE
KFC
 • KFC
- +

Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC (în România, Italia şi Moldova) şi Pizza Hut şi Taco Bell (în România), a raportat în primele nouă luni pierderi de 4,71 milioane lei, de la un profit net de 38,2 milioane lei în perioada similară a anului trecut, la vânzări în restaurante de 502,4 milioane lei, care au scăzut cu 27,6%, arată raportul trimis BVB.

"Sphera Franchise Group raportează vânzări consolidate de 502,4 milioane lei în primele nouă luni ale anului, reprezentând o scădere de 27,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările consolidate alegrupului în al treilea trimestru s-au ridicat la 197,9 milioane lei, ceea ce înseamnă o scădere de 20,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă în creştere cu 86,2% comparativ cu trimestrul doi al acestui an. Performanţa înregistrată în trimestrul 3 a reuşit să reducă impactul negativ al pandemiei înregistrat în trimestrul 2", arată grupul.

Livrările prin canalele proprii şi parteneriatele cu agregatorii de comenzi online au contribuit la îmbunătăţirea performanţei în trimestrul 3. Astfel, în perioada iulie-septembrie, 24% din totalul comenzilor au fost generate prin canalele de livrare, în timp ce 76% au fost vândute în restaurante. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, doar 6% dintre comenzi erau generate prin canalul de livrare. În ceea ce priveşte contribuţia la vânzări pe ţări, în primele nouă luni, România reprezenta 87,5%, Italia 11,3%, iar Moldova 1,1%.

"Trimestrul 3 2020 a continuat să fie o perioadă provocatoare pentru sectorul HoReCa din întreaga lume, pandemia de COVID-19 afectând în continuare afacerile. În acest context dificil, Sphera Franchise Group şi-a continuat strategia de adaptare rapidă la mediul în continuă schimbare pentru a maximiza veniturile. Prin urmare, grupul a reuşit să încheie primele nouă luni ale anului 2020 cu o cifră de afaceri consolidată de 502,4 milioane lei (-27,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2019), dintre care 197,9 milioane lei generate în perioada iulie-septembrie 2020 (-20,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019)", arată raportul grupului.

De la începutul anului şi până în prezent s-au deschis trei noi restaurante în Italia şi cinci în România. În trimestrul trei, au fost inaugurate patru restaurante - trei în România şi unul în Italia. De asemenea, la jumătatea lunii octombrie un nou restaurant KFC a fost inaugurat in România, iar la jumătatea lunii noiembrie au fost inaugurate: un restaurant KFC în Italia şi un restaurant Taco Bell în România.

“După un trimestru doi extrem de dificil, trimestrul trei a arătat semne de redresare. În această perioadă am redeschis toate restaurantele şi ne-am concentrat în principal pe extinderea serviciilor de livrare, optimizarea meniurilor pentru a se potrivi condiţiilor pieţei, reproiectarea fluxurilor de clienţi şi de producţie, analiza şi îmbunătăţirea structurilor de costuri pentru a maximiza performanţa. În ciuda pandemiei, am continuat să punem în aplicare planul de deschidere a restaurantelor noi, precum şi identificarea de noi spaţii pentru dezvoltări viitoare. Mulţumim tuturor membrilor echipei pentru implicarea şi dedicarea lor continuă”, a declarat Călin Ionescu, directorul general al Sphera.

În trimestrul trei, Sphera a reuşit să pună în aplicare măsuri importante de reducere a costurilor, atât la nivelul restaurantelor, cât şi la nivelul cheltuielilor generale şi administrative. Mai mult, pe parcursul trimestrului trei, grupul a beneficiat de ajutor de stat din partea guvernului român, care a contribuit la scăderea cheltuielilor cu salariile cu 33,4%, iar renegocierea cu proprietarii de spaţii comerciale a contribuit la scăderea cheltuielilor, cu chiria, cu 20,7%. De asemenea, costurile de publicitate au fost reduse cu 34,9%, faţă de trimestrul 3 2019.

Grupul a realizat în trimestrul 3 un profit net de 17,6 milioane lei, cu 12,3% mai mic faţă de ​​trimestrul 3 2019. "Performanţa noastră în trimestrul 3 a contribuit la recuperarea a 26,9 milioane lei în EBITDA şi la reducerea pierderii nete înregistrate la 30 iunie cu 17,6 milioane lei. Este important să subliniem creşterea marjei EBITDA normalizată, de la 12,3% în trimestrul 3 2019 la 13,6% în trimestrul 3 2020, cel mai ridicat nivel trimestrial înregistrat de la listarea grupului. Spre comparaţie, în trimestrul 1 marja EBITDA normalizată la nivel de grup a fost de 1,8%, iar în trimestrul 2 de -1,9%. Trebuie, de asemenea, să menţionez performanţa KFC România, care a înregistrat o marjă operaţională impresionantă de 19,2% şi a KFC Moldova de 21,2%. Totodată aş vrea să subliniez şi poziţia solidă pe care o înregistrăm din punct de vedere lichiditate cu un sold de 113 milioane lei” a declarat directorul financiar, Valentin Budeş.

La 30 septembrie, grupul număra 158 de restaurante, dintre care 157 deschise şi deservind clienţii, respectând în acelaşi timp măsurile de siguranţă impuse în contextul pandemiei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.