Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vlădicăi”, un exemplu de bune practici în domeniu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vlădicăi”, un exemplu de bune practici în domeniu

GALERIE
antet gal 16 decIMG-20191212-WA0006IMG-20191212-WA0009IMG-20191212-WA0010
 • antet gal 16 dec
 • IMG-20191212-WA0006
 • IMG-20191212-WA0009
 • IMG-20191212-WA0010
- +

Asociatia Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vladicai” (G.A.L. “Poiana Vladicai” ) şi-a început activitatea în luna octombrie 2016 şi reprezintă un parteneriat între administraţiile publice locale (U.A.T. TOMEŞTI şi U.A.T. HOLBOCA), agenţii economici şi reprezentanții societății civile din zonă, în cadrul căruia sunt reprezentate principalele domenii specifice de dezvoltare a zonei. Parteneriatul este constituit  51% reprezentanți ai mediului privat şi societății civile şi 49% autorităţi publice locale.

 În data de 14.12.2016, Asociația Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vlădicăi” a semnat Acordul de finantare nr. C19400156011612411121 din data 08.12.2016 și Contractul de finanțare nr. 1 nr. C19401156011612411121 din 14.12.2016,  pentru proiectul: „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare - Asociația G.A.L. Poiana Vlădicăi”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, axa LEADER, măsura 19.4 – „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.224.261,31 euro, fără T.V.A., din care 244.732,11 euro, fără T.V.A., reprezintă cheltuieli de funcţionare ale G.A.L. “Poiana Vladicăi” pentru perioada 2017 - 2023. Diferenţa de 979.529,20 euro, fara T.V.A.,  reprezintă valoarea alocată proiectelor ce vor fi depuse în cadrul G.A.L. “Poiana Vlădicăi”; procentul de 49% din această valoare este alocat celor două U.A.T.-uri, (comuna Tomeşti şi comuna Holboca) membre ale G.A.L. “Poiana Vlădicăi”, procentul de 51% din valoare este alocat mediului privat de pe raza celor două comune membre ale G.A.L. “Poiana Vlădicăi”.

Măsurile de finanţare din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală (S.D.L.) aparţinând Asociaţiei G.A.L. „Poiana Vlădicăi”, intensitatea sprijinului şi contribuţia publică nerambursabilă sunt prezentate mai jos:

Ca urmare a deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor, în cadrul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi, s-au realizat şi economii în valoare totală, cumulată de 140.960,45 euro. Ca urmare a realizării acestei economii, se va interveni asupra S.D.L. aparţinând G.A.L. Poiana Vlădicăi, printr-o modificare, ce va avea ca rezultat final crearea unei noi măsuri, măsură prin intermediul căreia vor putea fi finanţate proiecte din domeniul agricol, ce vor veni în sprijinul fermierilor ce deţin exploataţii agricole cu o dimensiune mai mare, comparativ cu dimensiunea fermelor  agricole ce ar fi putut fi finanţate prin Măsura 2.1 “Reînnoirea generațiilor de agricultori” sau Măsura  2.2 “Îmbunătățirea performanței economice a fermelor de semi-subzistență”, din cadrul  Asociaţiei G.A.L. Poiana  Vlădicăi. Noua măsură de finanţare, se va intitula:  Măsura 4.1 “Investiții în exploatații agricole”.

Această asociaţie are ca  obiectiv principal dezvoltarea mediului rural, prin fonduri europene. Toate deciziile sunt luate, conform legii, de conducerea  asociaţiei, ce este formată din reprezentantul Primariei Comunei Holboca, în persoana domnului Primar Gheorghe Ştefurac, din reprezentantul Primăriei Comunei Tomeşti, dnul Doinel Asofiei şi 18 reprezentanţi ai mediului privat, de pe raza celor doua comune, mai sus menţionate. Pe această cale, doresc să le mulţumesc pentru înţelegere, sprijin şi timpul acordat, în bunul mers al asociaţiei. Astăzi, asociatia are contractat 86%, din valoarea Strategiei de Dezvoltare Locală, prin proiecte depuse atât de către cele două primării, cât şi de mediul privat, însă, ţinta noastră este spre 100% contractare a valorii  aprobate prin Strategia de Dezvoltare Locală, obiectiv cu care ne-am angajat încă de la înfiinţare. Să lucrezi în domeniul accesării fondurilor europene este un lucru frumos, interesant, ce presupune şi o mare responsabilitate, motiv pentru care aş dori să mulţumesc şi echipei mele, cu care lucrez la sediul G.A.L.-ului, aflat în comuna Tomeşti,  fără de care nu aş fi putut să realizez obiectivele atinse, cât şi  pe cele ţintă. Toţi cei ce doresc să afle informaţii legate de activitatea noastră pot accesa site-ul:   www.galpoianavladicai.ro sau pe facebook: GAL Poiana Vlădicăi.  Încurajez persoanele din mediul rural să acceseze fonduri europene. Mă adresez tinerilor în mod deosebit, asta deoarece, simt că tinerii au idei inovatoare şi moderne de afaceri. Dezvoltăm satul românesc cu fonduri europene şi prin G.A.L.-uri”  a declarat  managerul Ştefan Timofte jr.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.