anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Advertorial (P)

Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vlădicăi”, un exemplu de bune practici în domeniu

GALERIE
antet gal 16 decIMG-20191212-WA0006IMG-20191212-WA0009IMG-20191212-WA0010
 • antet gal 16 dec
 • IMG-20191212-WA0006
 • IMG-20191212-WA0009
 • IMG-20191212-WA0010
- +

Asociatia Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vladicai” (G.A.L. “Poiana Vladicai” ) şi-a început activitatea în luna octombrie 2016 şi reprezintă un parteneriat între administraţiile publice locale (U.A.T. TOMEŞTI şi U.A.T. HOLBOCA), agenţii economici şi reprezentanții societății civile din zonă, în cadrul căruia sunt reprezentate principalele domenii specifice de dezvoltare a zonei. Parteneriatul este constituit  51% reprezentanți ai mediului privat şi societății civile şi 49% autorităţi publice locale.

 În data de 14.12.2016, Asociația Grupul de Acțiune Locală “Poiana Vlădicăi” a semnat Acordul de finantare nr. C19400156011612411121 din data 08.12.2016 și Contractul de finanțare nr. 1 nr. C19401156011612411121 din 14.12.2016,  pentru proiectul: „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare - Asociația G.A.L. Poiana Vlădicăi”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, axa LEADER, măsura 19.4 – „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.224.261,31 euro, fără T.V.A., din care 244.732,11 euro, fără T.V.A., reprezintă cheltuieli de funcţionare ale G.A.L. “Poiana Vladicăi” pentru perioada 2017 - 2023. Diferenţa de 979.529,20 euro, fara T.V.A.,  reprezintă valoarea alocată proiectelor ce vor fi depuse în cadrul G.A.L. “Poiana Vlădicăi”; procentul de 49% din această valoare este alocat celor două U.A.T.-uri, (comuna Tomeşti şi comuna Holboca) membre ale G.A.L. “Poiana Vlădicăi”, procentul de 51% din valoare este alocat mediului privat de pe raza celor două comune membre ale G.A.L. “Poiana Vlădicăi”.

Măsurile de finanţare din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală (S.D.L.) aparţinând Asociaţiei G.A.L. „Poiana Vlădicăi”, intensitatea sprijinului şi contribuţia publică nerambursabilă sunt prezentate mai jos:

Ca urmare a deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor, în cadrul Asociaţiei G.A.L. Poiana Vlădicăi, s-au realizat şi economii în valoare totală, cumulată de 140.960,45 euro. Ca urmare a realizării acestei economii, se va interveni asupra S.D.L. aparţinând G.A.L. Poiana Vlădicăi, printr-o modificare, ce va avea ca rezultat final crearea unei noi măsuri, măsură prin intermediul căreia vor putea fi finanţate proiecte din domeniul agricol, ce vor veni în sprijinul fermierilor ce deţin exploataţii agricole cu o dimensiune mai mare, comparativ cu dimensiunea fermelor  agricole ce ar fi putut fi finanţate prin Măsura 2.1 “Reînnoirea generațiilor de agricultori” sau Măsura  2.2 “Îmbunătățirea performanței economice a fermelor de semi-subzistență”, din cadrul  Asociaţiei G.A.L. Poiana  Vlădicăi. Noua măsură de finanţare, se va intitula:  Măsura 4.1 “Investiții în exploatații agricole”.

Această asociaţie are ca  obiectiv principal dezvoltarea mediului rural, prin fonduri europene. Toate deciziile sunt luate, conform legii, de conducerea  asociaţiei, ce este formată din reprezentantul Primariei Comunei Holboca, în persoana domnului Primar Gheorghe Ştefurac, din reprezentantul Primăriei Comunei Tomeşti, dnul Doinel Asofiei şi 18 reprezentanţi ai mediului privat, de pe raza celor doua comune, mai sus menţionate. Pe această cale, doresc să le mulţumesc pentru înţelegere, sprijin şi timpul acordat, în bunul mers al asociaţiei. Astăzi, asociatia are contractat 86%, din valoarea Strategiei de Dezvoltare Locală, prin proiecte depuse atât de către cele două primării, cât şi de mediul privat, însă, ţinta noastră este spre 100% contractare a valorii  aprobate prin Strategia de Dezvoltare Locală, obiectiv cu care ne-am angajat încă de la înfiinţare. Să lucrezi în domeniul accesării fondurilor europene este un lucru frumos, interesant, ce presupune şi o mare responsabilitate, motiv pentru care aş dori să mulţumesc şi echipei mele, cu care lucrez la sediul G.A.L.-ului, aflat în comuna Tomeşti,  fără de care nu aş fi putut să realizez obiectivele atinse, cât şi  pe cele ţintă. Toţi cei ce doresc să afle informaţii legate de activitatea noastră pot accesa site-ul:   www.galpoianavladicai.ro sau pe facebook: GAL Poiana Vlădicăi.  Încurajez persoanele din mediul rural să acceseze fonduri europene. Mă adresez tinerilor în mod deosebit, asta deoarece, simt că tinerii au idei inovatoare şi moderne de afaceri. Dezvoltăm satul românesc cu fonduri europene şi prin G.A.L.-uri”  a declarat  managerul Ştefan Timofte jr.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.