anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Gulguţe luminoase vor împânzi sâmbătă cerul nopţii în Copou. Sunteţi aşteptaţi

GALERIE
lumina
 • lumina
- +

Este vorba despre un alt fel de festival, un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de două ore, o idee, zeci de mii de lumânări.

Sunteţi aşteptaţi sâmbătă, 13 septembrie, în parcul Copou, la o nouă ediţie a "Festivalului Luminii", începând de la ora 17:00.

Marea majoritate a cercetaşilor implicaţi în desfăşurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizaţi în echipe, pentru fiecare locaţie, sub îndrumarea şi coordonarea adulţilor, lideri în cadrul organizaţiei de voluntariat.

În 2004, câţiva cercetaşi din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele au realizat prima ediţie a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când, clujenii prezenţi au aşezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuţe confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimiţând odată cu ele şi visele lor cat şi dorinţa de a deveni realitate.

Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit şi crescând în timp exponenţial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.

În 2008, apare pentru prima dată ideea, extinderii lui, de la Cluj, la nivel naţional, preluat fiind de cercetaşii din 9 oraşe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.