Gunoi mai scump cu 60 la sută
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Gunoi mai scump cu 60 la sută

GALERIE
groapa de gunoi
  • groapa de gunoi
- +

Angajamentele asumate de România în faţa Uniunea Europeană cu privire la protecţia mediului şi măsurile luate de noul guvern îşi arată colţii la Paşcani. 

Consiliul Local Paşcani va lua în discuţie marţea viitoare solicitarea SC CLP Eco-Salubritate privind majorarea tarifelor pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor. Dacă solicitarea va fi aprobată, tariful aplicat persoanelor juridice va fi de 180,2 lei/mc, iar cel aplicat persoanelor fizice de 20,72 lei/persoană. Tariful de salubrizare ar ajunge astfel să fi crescut cu peste 60% în decurs de doar doi ani, faţă de nivelul de 12,83 lei/persoană practicat în 2015.

  Conform datelor prezentate de Eco-Salubritate SA, majorarea salarului minim la 1.450 de lei de la 1 ianuarie a condus şi la creşterea cheltuielilor cu munca vie aferentă sectorului de colectare a deşeurilor, ele ajungând să reprezinte 15% din totalul cheltuielilor pentru gestionarea deşeurilor. Cea mai mare parte a creşterii de tarif propusă se datorează însă obligaţiei de plată a unei taxe la Fondul de Mediu de 67.430 lei lunar. Suma reprezintă aproape 44% din cheltuielile lunare ale Eco Salubritate pentru depozitarea deşeurilor. Conform legii, operatorii de salubritate trebuie să reducă anual cantitatea de deşeuri depozitată cu 15%, în caz contrar fiindu-le impusă o taxă penalizatoare de 80 de lei pe tonă. Reducerea cantităţii de deşeuri depozitate se poate face fie prin reciclarea plasticului, hârtiei, metalului sau altor materiale, fie prin utilizarea în alte scopuri a deşeurilor inerte, cum este molozul. Din cei 23.200 mc de deşeuri colectate de Eco Salubritate anul trecut, au putut fi reciclate doar 1.000 mc de deşeuri, iar deşeurile inerte au reprezentat 1.270 tone.  
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.