Gunoi mai scump cu 60 la sută
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Gunoi mai scump cu 60 la sută

GALERIE
groapa de gunoi
  • groapa de gunoi
- +

Angajamentele asumate de România în faţa Uniunea Europeană cu privire la protecţia mediului şi măsurile luate de noul guvern îşi arată colţii la Paşcani. 

Consiliul Local Paşcani va lua în discuţie marţea viitoare solicitarea SC CLP Eco-Salubritate privind majorarea tarifelor pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor. Dacă solicitarea va fi aprobată, tariful aplicat persoanelor juridice va fi de 180,2 lei/mc, iar cel aplicat persoanelor fizice de 20,72 lei/persoană. Tariful de salubrizare ar ajunge astfel să fi crescut cu peste 60% în decurs de doar doi ani, faţă de nivelul de 12,83 lei/persoană practicat în 2015.

  Conform datelor prezentate de Eco-Salubritate SA, majorarea salarului minim la 1.450 de lei de la 1 ianuarie a condus şi la creşterea cheltuielilor cu munca vie aferentă sectorului de colectare a deşeurilor, ele ajungând să reprezinte 15% din totalul cheltuielilor pentru gestionarea deşeurilor. Cea mai mare parte a creşterii de tarif propusă se datorează însă obligaţiei de plată a unei taxe la Fondul de Mediu de 67.430 lei lunar. Suma reprezintă aproape 44% din cheltuielile lunare ale Eco Salubritate pentru depozitarea deşeurilor. Conform legii, operatorii de salubritate trebuie să reducă anual cantitatea de deşeuri depozitată cu 15%, în caz contrar fiindu-le impusă o taxă penalizatoare de 80 de lei pe tonă. Reducerea cantităţii de deşeuri depozitate se poate face fie prin reciclarea plasticului, hârtiei, metalului sau altor materiale, fie prin utilizarea în alte scopuri a deşeurilor inerte, cum este molozul. Din cei 23.200 mc de deşeuri colectate de Eco Salubritate anul trecut, au putut fi reciclate doar 1.000 mc de deşeuri, iar deşeurile inerte au reprezentat 1.270 tone.  
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.